pátek 26. května 2017

Granátové jablko účinky

Granátové jablko je právem nazýváno králem ovoce. Skvěle nás chrání před onemocněním tím, že posiluje náš imunitní systém. V súčasnosti sa však obľúbeným ovocím stávajú aj v našich končinách.


Pôsobia proti vírusom, nádorom a majú i protizápalové vlastnosti. Zkuste si granátové jablko odšťavnit či semínka rozmačkat a připravit z nich šťávu rubínově červené barvy s.

Na povrchu granátového jablka najdeme tuhou červenou slupku, pod kterou se skrývají šťavnaté růžové míšky se semeny, které jsou odděleny bílými septy. Jeho kolískou je pravdepodobne Perzia, pestovalo sa tiež v Iráne, Afganistane, Palestíne a Egypte. Seriózní výzkumy vědců z celého světa ukazují, že pravidelná konzumace semen granátového jablka má velmi pozitivní vliv na mužskou potenci.


Pokiaľ si z neho pripravíme masku, našu pokožku osvieži, hydratuje a dodá mladistvý a žiarivý vzhľad. Výskum pod vedením profesora Avirama jednoznačne preukázal pomocou testu Trolox, že šťava z granátového jablka má trikrát také silné antioxidačné účinky ako napr. Pôvod má v Ázii, presnejšie v oblasti idúcej od dnešného Iránu až po úpätie Himalájí v Indii.


Velmi důležité je využití granátového jablka v kosmetickém průmyslu, hlavně zrníčka (semínka plodu). Studie poukazují i na to, že extrakt z granátového blokuje enzymy, které ničí klouby u pacientů s osteoporózou (více o této studii v anglickém jazyce zde ).

Je to vynikajúci antioxidant, má dezinfekčné účinky a pozitívny vplyv na kŕčové žily či hemoroidy. Nepredstavujte si však nijaký maličký kríček. Tento ker dorastá do maximálnej výšky metra.


Jeho plody teda tiež nie sú najmenšie. V dnešnom svete pôsobí na naše oči čím ďalej tým viac nepriaznivých faktorov. Nová štúdia publikovaná v žurnále Atherosclerosis (Artéroskleróza) potvrdila, že extrakt z granátového jablka môže zabrániť a dokonca aj zvrátiť primárnu patológiu spojenú s úmrtnosťou na srdcové ochorenia. Rajské jablko , křesťanský symbol prvotního hříchu, bývá často zobrazováno právě jako granátové jablko , které je však zároveň symbolem vzkříšení Krista.


Poměrně dlouho jsou známé i léčivé účinky tohoto plodu. Aké má granátové jablko účinky ? Plní také mnohé biologické role, jako je usměrňování krevního tlaku a látkové výměny mezi cévami a tkáněmi. Velké procentu obsahu tvoří voda (asi ). Obsahuje vitamíny B, C a také vitamín A. Mimo to obsahuje i železo , fospor, vápník , sodík, draslík nebo cukry.


Obe sú pritom zodpovedné za prevenciu a liečbu srdcovo-cievnych ochorení. LDL cholesterolu v krvi, v cievach znižuje množstvo usadenín, obmedzuje peroxidáciu krvných lipidov, oxidáciu LDL cholesterolu a. Antioxidační účinky , chrání pokožku před volnými radikály. Intenzivně hydratuje, aktivuje obnovu buněk, vypíná a posiluje pokožku a zjemňuje vrásky.

Má velmi lahodnou sladkokyselou chuť a příjemně voní. Je zdravé a má pozitivní účinky na. Laboratorní studie naznačily, že mohou snížit zánětlivou aktivitu zažívacího traktu, ale také buněk rakoviny prsu a střev. Má tvrdú a hrubú šupku, pod ktorou skrýva šesť až dvanásť.


Přišlo se na to, že pročišťuje tepny od nánosů a tak zabraňuje jejich ucpání, čímž vlastně bojuje i proti ateroskleróze. Chuť je ovocná, poznáme v ní granátová jablka a kyselkavý červený rybíz. Pozorný ochutnávač zaregistruje papáju a stopu citronu.


Jíst ho lze samotné, můžete si z něj udělat šťávu nebo si ho sušené přidat např. Lahodné osvěžující ovoce. Zásobárna vitaminů a minerálů.


Ale také potravina s epigenetickými účinky , která je schopná ovlivňovat aktivitu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky