úterý 30. května 2017

Brslen fortuneův

Pěkný je ‘Harlequin’ s bílou, kropenatou kresbou na listech či ‘Silver Queen’ s listy ozdobenými béžovou mozaikou. V zimě se olistění panašovaných keřů mění až na růžově karmínovou barvu. Je to stálezelený velmi dekorativní keř, který má silné, kožovité a lesklé protistojné listy.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Fortuneův , stálezelený Jediněčná odrůda pro kobercovou výsadbu v polostínu až stínu s vlhčí půdou především pro pokrytí větších ploch, velmi rychle pokrývá vymezený prostor. Podle druhu se hodí do živých plotů, skupinových výsadeb nebo jako solitera.

Velmi pěkný druh Brslenu. Brslen Fortunův je keř s dlouhými zakořeňujícími větvemi. List se barví do žluto-růžova. Mladé výhonky mají na jaře pestrou žlutou barvu.


Můžeme použít k zakrytí nekulturních ploch. Pnoucí keř vysoký obvykle až metry. Listy drobné zelené s bílým okrajem. Má drobné listy zbarvené do zelena s bílým okrajem.


Nenašli jste potřebné informace k této rostlině?

Chcete se na něco konkrétního zeptat? Brslen není jen dobrým půdním krytem, ale může se pomocí příčepových kořínků pnout až do výšky metry po nepříliš hladkých objektech. Kultivar Variegatus je pravděpodobně japonského původu. Nižší odrůdy brslenu se hodí do nádob.


Brslen EMERALD´N GOLD je velmi hustý, široce rostoucí keř, listyžlutěpanašované. Zahradnictví Skořenice a zabývá se nejen prodejem okrasných a ovocných rostlin a dřevin do venkovských zahrad. Naleznete zde i prodejnu s širokou nabídkou. Více o něm v tomto článku. Lze stříhat na jaře po mrazech nebo v polovině léta.


Oválné, výrazně pilovité listy nesou různé odstíny zelené doplněné o krémovou. Pak zvolte brslen Fortuneův (Euonymus Fortunei), jakmile najde pevnou oporu, vyšplhají se jeho výhonky až do výšky dva a půl metru. Oba druhy mají drobné zelené lístky se žlutými, bílými nebo béžovými okraji a mramorováním.


Naše firma nabízí možnost komplexního zajištění Vaší zahrady. Od prvotního projektu Vaší. Tato odrůda pocházející z Japonska a Číny má kořínky jako břečťan – příčepivé. Elegantný nízky poliehavý vždyzelený krík, vhodný na pokrytie pôdy a nízke živé ploty alebo lemovanie záhonov.


Základ listu je středně, až hráškově zelený, okraje jsou vždy krémově bílé a nepravidelně zasahují. Nevíte náhodou někdo, jak se brslen sází? Stálezelený, nízký nebo půdopokryvný keř.

Rozmnožit ho je lehké - jen ufiknout větvičku a dát do vody s hnojivem než se rozkoření. Na otevřeném prostranství dosahuje výšky m. Rostliny v kontejnerech lze sázet po celou sezónu. Neopadavý, poléhavý keřík, jehož dlouhé zelené větvičky.


Patří do skupiny kořenujících popínavých dřevin, na podklad se upíná přisedavými kořínky. U nás kvetou jen některé kultivary.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky