úterý 30. května 2017

Sekvojovec obrovský sazenice

Nejvyšší známý sekvojovec je jedinec 9m vysoký v Redwood Mountain Grove v Kalifornii. Mladé sazenice je v zimě dobré chránit před větrem. Sekvojovec špatně snáší dlouhudobé sucho.


Po řádném zakořenění mohou být roční přírůstky až m. NAŠE ROSTLINY - ZDE VYBERTE JEHLIČNANY, LISTNÁČE, OKRASNÉ KEŘE A DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ROSTLINY PRO VAŠI ZAHRADU.

Rostlina pochází z Kalifornie. Stromy rychle rostou a jsou velice odolné vůči všem nemocem. Miloš Vymazal: Chtěl bych koupit stromek – sekvojovec obrovský , kde by ho bylo možné koupit. Bydlím u rybníka, Tábor 4m nm. Nejmohutnější strom světa rychle roste a je velice odolný vůči chorobám.


Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Chcete-li pěstovat sekvojovce, nemusíte je v dnešní době ani složitě množit ze semen.

Stačí si stromeček koupit v zahradním centru. Latinský název: Sequiodendron giganteum. Velmi známý největší strom světa s velmi zajímavou strukturou jehlic. Kvalitní sazenice stromů chráněné v. Nádherný dominantní jehličnan pro Vaši zahradu. Zasíláme dopraví službou, případně osobně.


Po celý rok zelený, až m vysoký jehličnan s kuželovitou korunou a poměrně hustým zavětvením. Kmen je u báze ztlustlý, potom se však postupně zužuje. Větve starších stromů se nacházejí výše nad zemí. Jeho původ také sahá až do pravěku, přesněji do druhohor, do doby dinosaurů, kdy tvořil skupinu velmi rozšířených dřevin a měl mn. Právem se řadí mezi nejvyšší stromy světa a je považován za strom nejmohutnější.


Jako opravdoví kronikáři světa se sekvojovce mohou dožít i několika tisíců let. Koruny mladých stromů jsou kuželovité, později pak široké a nepravidelně zaoblené. Tradiční strom amerického kontinentu.


Driving Through Huge Ancient Redwood Trees on the California Coast in a Mini Cooper Convertible - Duration: 1:34. Ve volném prostředí dokáže dorůst až do výšky m.

Pěstování: Roste relativně rychle, v hlubších, živných, dobře propustných půdách, na slunném až polostinném stanovišti. Tento exemplář je starý zhruba 2let a obvod jeho kmene činí okolo m, což je na sekvoj poměrně málo. Výška asi m, staří 2let.


V blízkosti sazenice z jeho semen. Skvojovec obrovský je rychle rostoucím a vysoce odolným stromem. Strom byl vysazen pravděpodobně hrabětem Zikmundem ll. Strom se však podařilo zachránit, ale přesto metrů vrcholu uschlo.


Narostl však nový vrchol, který dnes měří už metrů. Vyskytují se hlavně na svazích Sierra Nevady v Kalifornii. Tento stálozelený jehličnatý strom běžně dorů. A z koruny jednoho či druhého pocházelo semínko, z něhož vyrostla sazenice , kterou si nyní můžete sami zasadit.


Byla to ale dlouhá a náročná cesta, protože přimět semínko sekvojovce, aby vyklíčilo, je občas na delší přemlouvání. Je nejen nejmohutnějším stromem na zeměkouli, ale i jedním z nejpodivuhodněji se rozmnožujících a nejvíce dlouhověkých stromů. Akce - slevy Zde Vám nabízíme rostliny, které jsou nyní k odběru za akční ceny, nebo jiné zvýhodněné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky