středa 31. května 2017

Kdoulovec japonský

Některé druhy jsou pěstovány jako okrasné rostliny ozdobné květem. Keře rodu jsou otrněné, poměrně nepravidelného habitu, značně variabilní. Extrakty sušených plodů kdoulovce japonského se používají při snížené kyselosti žaludku. Ideální jsou slabě kyselé až neutrální, mírně vlhké půdy.


Při vyšším obsahu vápníku v půdě může listy postihnout chloróza – žloutnutí listů. Kdoulovec japonský má rád slunná místa nebo polostín.

Rostlina je velice tvarná a oblíbená pro své červené květy. Na podzim má červené plody. Nároky: Půda běžná ornice, slabě kyselá až neutrální, při vyším obsahu vápníku se může na listech vyskytovat chloróza - žloutnutí listů.


Poupata má bílá, ale květy pak růžové. Dorůstá do výšky metru, má trnité větévky, opadavé vejčité listy, červené květy vykvétají v dubnu a květnu. Nízký trnitý keř, který na jaře vyniká záplavou cihlově červených a velmi nápadných květů.


Tento keř krásně rozsvítí a ozdobí Vaši zahradu nádhernými květy. Pomalu rostoucí opadavý keř, listy sytě zelené, lesklé, květy oranžově-červené. Menší keř vhodný pro nepravidelné keřové skupiny, předsadby vyšších stromů, volně rostoucí a stříhané nízké živé ploty.

Ty později nahrazují žlu. Chaenomeles japonica - kdoulovec japonský Původ: Japonsko, ostrovy Honshu a Kyushu - podhorské a horské lesy. Právě pro celkový okrasný vzhled se keř stále častěji vysazuje nejen do parků, ale i do zahrádek, lze ho použít dokonce i do nízkých živých plotů.


Nejvhodnější pro jejich sběr jsou měsíce září nebo říjen. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Můj nejmilejší keř kdoulovec kvetl letos opravdu skvostně. Nyní roste neuvěřitelnou rychlostí. Chtěla bych jej uchovat v nižší a upravenější formě.


Pepův e-mailový zpravodaj Přihlaste se k odběru zpravodaje a získejte výhodné nabídky, návody a soutěžte o ceny. Společně s naší novou, reprezentativní prodejnou v pražských Holešovicích jsme připravili i pestrou paletu zcela nových služeb v oblasti. Semínka se vysévá do běžné ornice, kyselejší půdy. Kvete oranžovočervenými květy.


Pravidelnou zálivkou docílíme brzkého vyklíčení rostlinek. Dozrávají v říjnu, ale drží pevně na větvích. Pakliže by se jednalo o rostliny různé, chtěla bych poprosit o uvedení základních rozdílů mezi něma a také bych ráda věděla, zda jsou plody jedlé. Brzy na jaře rozkvétají poloplné zářivě červené květy.


Květy kdoulovce japonského prozáří každý kout vaší zahrady, mohou být sytě růžové až karmínové a žlutozelené plody mají široké spektrum využití. Hustě rozvětvený, až dvoumetrový keř. Nejpřitažlivější na něm jsou ale květy, oslnivé lososově červené, ale i jiné.

Okrasný opadavý keř zdobí na jaře oranžovo-červené květy. Files are available under licenses specified on their description page. All structured data from the file. Mnohaletý keř dorůstající výšky m. Je mrazuvzdorný, vyžaduje slunečné stanoviště. Méně často bývá pěstován kultivar Tricolor.


Plody obsahují hodně vitamínu C. V přírodě velmi ohrožený a chráněný druh léčivé rostliny. Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky