čtvrtek 25. května 2017

Popel hnojivo

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Popel přes zimu nevyhazujte a použijte jej jako hnojivo. Pouze popel ze dřeva Jako minerální hnojivo je vhodný pouze popel ze dřeva (přičemž je jedno, zda vznikl spálením polen, peletek nebo dřevěných briket), avšak nikdy nepoužívejte popel z uhlí či uhelných briket. Jako hnojivo je vhodný pouze popel ze dřeva. Je jedno, zda topíte poleny, dřevěnými peletami nebo briketami v kamnech, krbu nebo venkovním ohništi.


Popel vzniklý ze spalování čistého dřeva nebo čistého biologického odpadu můžeme velmi dobře využít na naší zahradě jako přírodní hnojivo. Popel je velmi účinný hnojivo, ale pokud se ho použít s humus, kompostu, rašeliny a hnoje, může dále zvýšit jeho produktivitu.

Použití tohoto hnojiva mohou být získány v různých fázích rostlin - při přípravě půdy pro pěstování, příprava semen, pěstování, je hnojení. Popel však nesmí být uhelný, používá se výhradně popel ze dřeva, který v sobě obsahuje vysoké množství minerálů, které půda potřebuje. Topíte dřevem nebo máte zkrátka dostatek dřevěného popelu z ohniště vedle vaší chalupy? Věděli jste, že dřevěný popel lze díky jeho.


Minerály se tak naváží na organickou hmotu, přidá se dusík, který dřevěný popel neobsahuje. Výsledkem je dokonalé, organicko-minerální domácí hnojivo, které vás nestojí ani korunu navíc. A pro jaké rostliny a záhony je právě toto hnojivo ideální? Pro okrasné rostliny v okrasných záhonech, zeleninové záhony, zahradní jahody a maliny, rybíz, angrešt, ale i travní plochy, na které přihazujeme kompost obsahující dřevní popel a také dřeviny s výjimkou kyselomilných. Svým složením odpovídá popel vzniklý spalováním dřeva, dřevních briket a pelet.


Nebudu rozebírat popel z tvrdého, či měkého dřeva. Pokud vím, dřevěný popel , mimo jiné, obsahuje velké množství drasla. Je škoda ho likvidovat v popelnici. Od starověku je popel považován za nejdostupnější hnojivo. V každé obci, po spálení palivového dříví nebo jiných zbytků rostlin.


Popel jako hnojivo Popel sám můžete použít jako hnojivo na vaše záhonky. To ovšem jen za předpokladu, že neobsahuje žádné příměsi uhlí či dalších látek.

Dnes navazujeme druhým dílem na téma „co s popelem“ z topení v krbu, kotli nebo peletových kamnách. V prvním díle jsme si připomněli, že je možné. Ne do popelnice, ale do zahrady. Popel , který vzniká ze spálení biomasy, tedy dřeva nebo předmětů čistě rostlinného původu (bez chemických příměsí). Rozsypání po tzrávníku je docela vhodné.


Možno i zarýt do záhonů k zelenině. Popel sypu na zahrádku, ani ne tak kvůli hnojení, ale kvůli ochraně před mrazem. Nezaplňuji zbytečně popelnici, dostatečná vrstva popelu dobře ochrání květiny, dost se vstřebá a zbytek snadno po zimě odstraním.


Popel jsou sypké, neshořelé zbytky hořlavých tuhých látek , především dřeva, uhlí, rašeliny, případně produktů z nich vyrobených (např. briket , drti, pilin, mletého uhelného prachu), nebo sypké pozůstatky po požáru. Využijte popel , který vám zbude po topení nebo po zahradní párty! Vaše rostliny cenné hnojivo plné vzácných minerálních látek ocení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky