úterý 23. května 2017

Pěstujeme rajčata

Proč vlastně mají rajčata , koupená v obchodě, tak nevýraznou chuť? To je dáno tím, že se velkopěstitelé specializují jenom na několik málo odrůd. Kdo nemá vlastní zahradu, ať netruchlí. Vypěstovat si rajčata nebo papriky můžete jednoduše například na balkóně.


Budete překvapeni, jak je to snadné.

Postup jak pečovat o rajčata v době růstu, tak abychom dosáhli větší úrody. Choroby ohrožující rajčata Plísně všeho druhu. Rajčata jsou velmi náchylná k plísním. Zejména k plísni bramborové.


Zima se podle všeho definitivně vzdává vlády a mnohým zahradníkům již svrbí ruce. I když ale záhonky ještě čeká jarní příprava, na bohatou sklizeň. Společné mají pěstování a taková péče, aby vám.


Balkonová rajčata potřebují sucho a teplo.

Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo zápa navíc zakrytý střechou. Nejlépe tedy polohu chráněnou např. Vyžadují úrodnou, dobře propustnou a snadno záhřevnou půdu. Mulčovací kůra Při úpravách zahrady i pěstování najdeme v mulčovací kůře mnohostranného pomocníka, zejména v boji proti plevelům a vysušování půdy.


Podporují například krvetvorbu a prospívají kůži, vlasům a nehtům. Obsahují vitaminy C, E, A, draslík, železo, karoten a velké množství vlákniny. Existují tyčkové nebo keříčk. Zásadně je nesázíme na stejné stanoviště, kde byla rajčata loni, ani po lilkovitých rostlinách (lilek, papriky či brambory).


Divoká rajčata (Solanum pimpinellifolium) jsou rajčata s nejmenšími jedlými plody. Plody jsou velmi chutné, s tenkou slupkou a plné šťávy. Pěstujeme rajčata : ra jak o ně pečovat po vysazení na záhon 9. Jak jistě sami nejlépe víte, rajčata koupená v tuzemských obchodech jsou až na světlé výjimky nevalné chuti. Jejich zahraniční producenti to sami.


Jsme Farmarket a pěstujeme ve sklenících, fóliovnících i pod širým nebem rajčata a borůvky. Plody dozrávají do žíhané zeleno - žluté barvy, dužina je rovněž zelená.

Doba zrání přibližně dní. Rajče je teplomilná rostlina, a proto se mu nejlépe daří na místech vystavených celý den slunci a chráněných před studenými větry. Kdo si chce letos pochutnat na vlastních paprikách a rajčatech ze zahrádky, má nejvyšší čas začít s výsevem. Pěstování zeleniny ze semínek není.


Všechna rajčata , ať už je pěstujete ve skleníku, na záhonku nebo balkoně, potřebují dostatečnou výživu. Teď, v době vývoje plodů, je proto třeba pravidelně je přihnojovat hnojivy s vyšším obsahem fosforu a draslíku. Pozor na přehnojení dusíkem, které vede ke zvýšené tvorbě listů na úkor plodnosti. Hnojiva si zvolte ta granulovaná, která můžete rozpustit ve.


Bücher (Fremdsprachig) Wählen Sie die Abteilung aus, in der Sie n möchten. Při optimálních podmínkách se vám rajčata za péči odvděčí úrodou od léta až do prvních mrazů a na zasklených balkónech ještě déle. A když už plody přestanou dozrávat, oberte je a nechte dozrát na okenním parapetu. Pro ty z vás, kteří se s tím odmítají spokojit, a mají tu možnost vypěstovat si rajčata vlastní, přinášíme následující článek.


Keříčkové a zakrslé keříčkové rajčata - dorůstají podstatně do menší výšky než rajčata tyčková. Document has not been rated yet Rating:. Prospěšným faktorem k udržení dobrého zdravotního stavu je polostinné stanoviště, protože plné sluníčko by rostliny nehezky popálilo. Zcela nevhodné je pěstování v místech, kde je průvan a vysoká vlhkost vzduchu.


Díky tomu, že naše rajčata jsou do druhého dne v rukou zákazníka, chutnají přesně tak, jak mají a jak slibuje název Čerstvě utrženo: jako byste si je před chvílí sami utrhli z keříku na zahrádce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky