úterý 31. ledna 2017

Vajgélie

Nur solange der Vorrat reicht! Angebote für diese Saison! Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Rostlina vyžaduje přiměřeně výživnou půdu a plné slunce, případně jen slabé zastínění. Hodí se zejména do nižších poloh.

Ty mohou být tmavě vínové až světle zelené, zdobí je květy. Pravidelný a především správný řez dělá z vajgélie rostlinu i na velmi malé zahrádky. Neořezáváme primárně čerstvé výhony, ale spíše ty. V přírodě velmi ohrožený a chráněný druh léčivé rostliny.


Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře. V černu je doplněn o růžové květy. Vajgélie květnatá je krásně vybarvený,opadavý keř.


Tento nenáročný keř roste a kvete spolehlivě v každé půdě i na jakémkoliv stanovišti.

Pro správný růst vyžaduje pouze dostatek prostoru, aby vynikly. Tvoří polokulovité keře, které na jaře v paždí. Weigelie jsou opadavé vzpřímené keře. Letorosty jsou lysé nebo chlupaté, lehce čtyřhranné, s plnou dření.


V době kvetení bude překrásným šperkem majitele. Květy jsou zvonkovité, v různých barvách. Kvetoucí keře umí ozdobit jakoukoli zahradu. Jedním z nejcennějších je bezesporu vajgélie. I proto si ji představíme mnohem podrobněji.


Ohromuje množstvím květů v růžové, lososové nebo karmínově červené barvě. Okrasné keře prozáří vaši zahradu. Keře spojují stromy a trvalky. Nižší, kompaktní odrůda vajgélie se zelenými listy a jemnými růžovými květy. A to je škoda, protože vajgélie je keř.


U kultivarů s výškou - m můžete počítat s průměrnou šířkou kolem 2-m. Listy jsou sytě zelené, vstřícné a. Pro Váš pohodlný nákup využíváme soubory cookies. Dorůstá do výšky až metrů.

Kvete v období květne až červenec. Má rád polostinnou polohu. Prodám okrásný kvetoucí keř vajgélie , dobře zakořeněný keřík je cca 20cm vysoký, má dvoubarevné listy, květ jemně růžový.


Pokud při silné zimě komule hodně pomrzne, odstraníme výhony už nad zemí. Keř velice rychle a dobře regeneruje a obráží. Na zimu se vyplatí jej přikrývat.


Tato vajgélie má svou domovinu ve spodní části Ruska, severní Číně, Korey i Japonsku a je samostatným druhem. Nekvete tak okázale jako vajgélie květnatá. Kaufe Winterharte Kamelie Kaufen im Preisvergleich bei idealo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky