pátek 27. ledna 2017

Hruška solanka

Solanka je původem česká odrůda. Je to snad nejznámější a stále oblíbená letní máslovka. Stromy podestlané spadanými měkkými plody a bzučení vos – to je jeden z typických obrázků pro tuto odrůdu. Chuť mají sladkou, kořenitou, výbornou.


Sklizňová zralost nastává koncem srpna, konzumní zralost je do poloviny září. V minulosti jedna z nejpěstovanějších hrušní.

Plodnost odrůdy je pozdní, velká, pravidelná. Opylovači jsou ’Boscova lahvice’, ’Konference’, ’Pařížanka’. Odolnost vůči mrazu je vysoká, a proti strupovitosti rovněž vysoká.


Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Osviežujúca aromatická hruška je potešenie pre každého.


Viete, ako sa vyvarovať tých najzákladnejších chýb, aby ste dopestovali čo najkvalitnejšie plody? Hrušně jsou u nás velmi populární. Dělíme je na letní, podzimní a zimní.

Většinou zelená či nažloutlá slupka ukrývá jemnou a rozplývavou dužninu. Hlasování končí: neomezeno. Americká odroda hrušky, na podpníku kaukazská hruška , Favoritka vytvára korunu s kužeľovitým tvarom. Kvitne v apríli, ovocie začína rodiť na konci. O opylování nebylo nic, jen všeobecně o dobrých opylovačích hrušní, Podle hosta je zřejmě dobrým opylovačem pro solanku Boscova, nebo Hardyho hruška , kterou si mám naroubovat do koruny solanky.


Hruška Triumph je jesenná odroda, zberá sa koncom septembra až začiatkom októbra. Strom neznáša príliš chladné stanovište. Potrebuje dobre vyhnojenú pôdu, v suchých rokoch aj závlahu. Historické prameny uvádějí jméno štěpaře, byl jím sedlák Wenzel Gallin, který žil v Koporeči na Mostecku.


Staré odrůdy ovocných stromů. Následující seznam odrůd hrušek zahrnuje především odrůdy a variety hrušně obecné a hrušně plané, které jsou (nebo byly) pěstovány na území. Ovocnářské vzdělávání na Hlučínsku. Pěstování ovocných stromů a keřů - vzdělávací texty Aktuality. Náš projekt s posledním kurzem.


Hruška se pěstuje především pro účely vaření a pro výrobu kvašeného nápoje známého jako perry. Hruška Nitra je jesenná odroda, dozrieva začiatkom septembra. Je cudzoopelivá diploidná, dobrým opeľovačom pre iné odrody, kvitne stredne neskoro.


Vhodné poeľovače sú Clapova, Williamsova, Konferencia, Parížanka a pod. Je nenáročná na stanovište, vhodná aj do chladnejších oblastí.

Je vitálna a tolerantná k chorobám. Proč zmizely a má smysl je. Croncelské (9. - 10.) – vyšľachtená vo Francúzsku r. Zahradnictví, zahradní centrum.


Výroba a prodej - ovocné stromky a keře, jablonì, hrušky, třešnì, slivonì, broskvonì, meruňky, angrešt a rybíz. Solná jeskyně v Ústí nad Labem nabízející ozdravné a relaxačni programy. Plody zberáme v polovici augusta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky