čtvrtek 26. ledna 2017

Sazenice kanadské borůvky

Plody borůvek patří mezi nejzdravější ovoce na zahradě. Připravili jsme kolekci borůvek vhodných pro naše podmínky, které budou plodit od. Kanadská borůvka STŘEDNÍ ´Denise Blue´ (Vaccinium corymbosum ´Denise Blue´).


Kanadské borůvky – sazenice a pěstování Nejdůležitějším faktorem při pěstování borůvek je pH půdy. Borůvkám nejvíce vyhovuje pH – 2. V článku se dozvíte jak pěstovat kanadské borůvky , jak pro ně připravit půdu, jak je sázet, zalévat, hnojit a řezat.

Dodáváme tříleté,silné sazenice ve velkých kontejnerech. Pod názvy borůvky kanadské (Vaccinium corymbosum), zahradní, hroznovité, chocholičnaté nebo prostě velkoplodé se nacházejí vždy stejné. Jarní „omlazení“ se protentokrát týká leté kanadské borůvky.


Vhodná pro pěstování v květináči. Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jedná se o odrůdu kanadské borůvky , která pochází z Ameriky.


Opadavý keř roste do velikosti cca 5m.

Plody mají atraktivní, růžovou barvu a výbornou, sladkou chuť, která připomíná mix borůvek s kapkou citronu. Nejčastěji je známe jako kanadské borůvky , někdy bývají označovány jako borůvky zahradní. Správně se tato rostlina jmenuje borůvka chocholičnatá ( Vaccinium corymbosum ). Bez ohledu na to, jakou přezdívku této rostlině vybereme, vždy zůstane vynikajícím společníkem pro naše zahradní aktivity.


Jen když se k rostlinám dostanou zajíci, udělají sice řez za nás, ale bohužel často naprosto celkový. Premium Loading. Dnes jsem byl na zahradě a loňské rostliny jdou už do květu. S balem kořenů jsem nic nedělal, jen zalil před vytažením z kontejneru. Pod sazenici jsem při sadbě dal hrst granulí hnojiva pro kanadské borůvky.


Myslím si, že čím starší sazenice - větší, tím hůře snášejí přesazování. Sehnat můžete zvlášť velké exempláře v nádobách o bjemu nebo litrů. K výsadbě do volné půdy jsou vhodné nejméně dvouleté sazenice. Zatímco v teplých polohách plody sklízíme již od počátku prázdnin, v 7m n. Je jedno zda porostou na slunci (plody dozrávají dříve a jsou sladší) či v polostínu.


I když kanadské borůvky ne­mají tak silné, typické aroma jako plody lesní, je jejich chuť znamenitá a rozhodně patří na zahrádce k zvláště dětmi nejoblíbenějšímu ovoci. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Osvědčené odrůdy dozrávající během léta, plody středně velké až velké aromatické.

Jsou samosprašné a velkou výhodou je velká mrazuvzdornost. Neohrozí je ani mrazy překračující dlouhodob. Stejně tak je prakticky nemohou ohrozit jarní, májové mrazíky, protože kvetou později. Keře kanadské borůvky dorůstají obvykle do výšky až metry. Domovinou kanadské borůvky je, jak již její název napovídá, severoamerický kontinent.


Dostatek rašeliny a pravidelné přidávání živin v podobě hnojiv s kyselou reakcí. Habitus těchto keříků je o mnohem nižší cca (2m) než jsou borůvky americké (2-5m) a jejich plody jsou také rozdílné. Sazenice balíme velmi pečlivě a navíc květináče fixujeme drátem ke krabici, abychom při přepravě zamezili jakémukoliv pohybu. Doba dodání do pracovních dní od přijetí platby za dopravné.


Méně známá velmi raná odrůda kanadské borůvky , která plodí lahodné, velké, světle modré plody, které obsahují mnoho vitamínů a minerálních látek, které mají blahodárný účinek na. Přidejdte k nim nevápněný kompost nebo rozleželý kravský hnůj. Z prodávaných hnojiv je nejlépe použít speciální pro rododendrony a azalky nejlépe s obsahem rohosky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky