úterý 24. ledna 2017

Šrucha velkokvětá

Má dužnaté stonky s měkkými a tlustými čárkovitými listy. Stonky jsou poléhavé, na jejich koncích vykvétají jednoduché či složené pestrobarevné květy, ty připomínají květy šípkové růže. Mohou být zbarveny bíle, krémově, červeně, růžově a žlutě a oranžově. Starého světa oblíbená listová zelenina.


Portulaca oleracea subsp.

V současnosti oblíbená nízká, suchomilná, nenáročná letnička. Barevnost jejich květů k sobě přitáhne pohledy v každé zahradě. Je vhodná na záhony, do skalek a zahradních nádob. Rostlina vyžaduje lehčí, propustné, písčité půdy na slunném a teplém stanovišti.


Nesnáší těžké a morké jílovité půdy. Dříve se šrucha zelná pěstovala častěji a používala se jako zelenina. Květy jsou otevřené jen za slunečního počasí.


To je ovšem šrucha velkokvětá , která se hodí opravdu jen na parádu.

Je překvapením pro každého, kdo ji poprvé ochutná. V JEDNODUCHÉ SMĚSI mají rostliny krásně barevné čtyřčlenné květy. Plnokvětá forma je dostupná v sáčcích výstižně označených jako SMĚS PLNOKVĚTÁ. Ahoj, dnes jsem si koupila semínka šruchy a narazila na tuto diskusy,když jsem hledala info o ní.


Díky svému převislému růstu se skvěle hodí pro osázení závěsných květináčů nebo korun zdí. Půvabné květy této subtropické sukulentní rostliny jsou velké milovnice slunce a tepla. Rostlina se vyznačuje krásnými zářivými květy jež se otvírají za plného slunce. SEMO eshop Šlechtění, produkce a prodej, osiva a semena, zelenina, květiny a bylinky. Prodáváme široký sortiment semen zeleniny, trvalek i letniček.


Také dodáváme semena bylinek a léčivých rostlin. Máme pro vás ty nejpříznivější ceny. Osiva a semínka) Hodnocení produktu:.


Výsev, místo: pařeniště, z. Poléhavá letnička s dužnatou lodyhou a čárkovitými listy. Dobře snáší sušší podmínky a. Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.

This video is unavailable. Květy se otvírají dopoledne za slunečních dnů. Malá květina pro horká, suchá a slunečná stanoviště. V HORNBACHu se vše točí okolo stavby, bydlení a zahrady.


S našimi projekty porostete. Má sukulentní, masitý stonek a listy. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Vždyť v dobách minulých se šrucha zelná běžně pěstovala na bylinkových zahrádkách. Postupem času ale vešla v zapomnění, což je škoda.


Jedná se totiž o vitamínovou bombu. Jak tedy pomáhá, kde se používá a jak ji pěstovat za semínek?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky