pátek 27. ledna 2017

Živý plot z ibišku

V ich závetrí sa pre rastliny v záhrade vytvára dôležitá mikroklíma, ktorá kladne vplýva na kvetenstvo a. Z více jak tří stovek druhů ibišků je pro naše podmínky právě ibišek syrský nejvhodnější. Není nijak náročný na ošetřování, keře jsou opravdu zimovzdorné. Balení sazenic za skvělou cenu! Vybrat si navíc můžete i variantu s kg hnojiva.


No videl som taký živý plot a mne sa to zda čudné ztaký plot, na zimu opada, skor by som zvolil cezminu.

Do hor nebo na českou vesnici si nejspíš pořídíte živý plot z domácích dřevin, jakými jsou dub, buk jilm, smrk nebo habr. Originalitu vám nabídne bambus, jenž dokáže vyrůst až do výšky metrů. Je stálezelený a vypadá opravdu dobře.


Exoticky může vypadat živý plot z jižních dřevin - ibišku syrského nebo tamaryšku. Vždy je však třeba mít na mysli podnební podmínky, vhodné pro jejich pěstování. This is mixed Hibiscus Hedge. We think that this would add a nice pop of colour and would go with the blossom tree. However, it may not work with the overall, modern.


Exotičtěji bude působit živý plot z rostlin, které mají svůj původ v jižních zemích nebo Asii, ale u nás již zdomácněly, např.

Originální živý plot nabídne například bambus. Taky jsem chtěla množit ibišek, ale keř neměl vůbec žádná semena. Nevíte čím to může být ? Velice ráda bych od Vás semínka koupila. Kvete po celou sezónu a vůbec celoročně je to pěkný, bohatě olistěný keř.


Přitom je zcela nenáročný. Ideální kvetoucí plot do našich podmínek! Opadavý živý plot, ktorý rastie v každej dobrej záhradnej pôde. Už v krátkom čase sa rozvinie do krásneho, svetlozeleného živého plotu.


Případně si Váš živý plot nakombinujte z více druhů. V nákupním košíku totiž můžete objednávku rozšířit o další druhy dřevin. Vše Vám pak pohodlně doručíme jednou zásilkou.


Neopadá ani v zimě a snadno se tvaruje. Na svou zahradu uvidíte už jen vy! Jaké rostliny jsou nejvhodnější na živý plot ? Vybírali jsme z několika osvědčených druhů a zkoumali jejich výhody a nevýhody. Bambusy jsou velmi vhodné na živý plot.


Je možné je snadno zastřihávat a udržovat požadovanou výšku.

Rychle rostou a nepotřebují téměř žádnou údržbu. Na fotografii dole je let starý živý plot s rozponem 1m, vysoký okolo 2metrů - zastřihovaný, složený z klokoče, kaliny, tušalaje, zimolezu, dřišťálu, krušiny a řešetláku. Dobře snáší každý řez, tudíž je ideální pro stříhaný, ale i volně rostoucí živý plot. Nádherný též jako solitéra.


Sázíme rostliny na bm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky