pátek 27. ledna 2017

Malinoostružina tayberry

Malinoostružina TAYBERRY je kříženec pocházející z Anglie. Rostlina má polovzpřímený růst, proto je vhodné k ní umístit oporu. Máte rádi maliny i ostružiny? Zde se spojily přednosti obou! Sladká chuť a barva malin s kořeněným aroma ostružin.


Jedná se o kříženec mezi malinou a ostružinou.

Je to lahůdka mezi drobným ovocem. Roste jako ostružina, ale plody vypadají jako protáhlejší maliny. Kořeny jsou ve vlhkém balu! Tayberry roste jako ostružina a přitom nese plody podobné malinám, které jsou ale sladší a přitom pikantnější chuti. Plody se sklízí až při úplném dozrání, jež prozradí jejich tmavě vínová barva – v plné zralosti jsou totiž nejsladší.


Plodí průběžně od poloviny července do srpna. Plody se dají uchovat mrazením nebo klasicky zpracovat na džemy, ale nejlépe si je vychutnáte čerstvé. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies.

Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Upřednostňuje však stanoviště s plným sluncem nebo v polostínu. Tayberry mi navíc špatně roste v zatravněné půdě, musím řešit kam ji vůbec vysadím.


Z čeho jsem nadšený, je malinoostružina Boysenberry. Obrovské dekorativní plody barvy rubínu, chuť vynikající. Popis: Stáleplodící, samosprašná odrůda. Určitě neprohloupíte, pokud se pro pěstování této odrůdy rozhodnete i vy. Plody mají tmavě červenou barvu a dozrávají v letních měsících.


NÁVOD NA PESTOVANIE: Rastliny vysadíme do dobre pripravenej pôdy. Táto by mala byť riadne odburinená, najmä od trvácich burín. Pôdu môžeme vylepšiť rašelinovým substrátom a dobrým kompostom. Plně mrazuvzdorná odrůda. Tato organicky pěstovaná malinoostružina Tayberry (Rubus x Loganobaccus „ Tayberry “) je křížencem chutných ostružin a lahodných ostružin.


Jinak je na stanoviště nenáročná a je plně rezistentní vůči nemocem. Tayberry je vhodné umístit k opoře na slunné stanoviště s propustnou půdou. Občasné přihnojení, nejlépe organickými hnojivy, prospěje kvalitě plodů. Zatímco do ulice jsou jako živý plot vhodnější keře nevyžadující oporu, mezi sousedy se mohou využít pnoucí rostliny.


Popínavá rostlina bez trnů, snadno se sklízí a netrpí tolik plísní jako jiné Tayberry.

Vyžaduje slunečné stanoviště. Brzy se vás asi začnou ptát sousedi , co že to vlastně pěstujete, protože jako malina to tak úplně nevypadá. Potřebuje propustný, slabě kyselý substrát. Na jaře můžete šlahouny mírně zkrátit, po odplození staré šlahouny vyřezejte.


Nutné je pěstovat s oporou, roste poměrně bujně. Mezi lahůdky drobného ovoce a tak trochu i zvláštnosti patří tento kříženec mezi ostružinou a malinou. Barva a aroma ostružin, sladká chuť malin. Nenáročná, do každé zahrady.


Skladem pouze osobní odběr v Ostrožské Nové Vsi. MALINOOSTRUŽINA ´TAYBERRY BUCKINGHAM´ ( Rubus Tayberry Buckingham) - malinoostružina v konteineru P9. PEROVSKIA ´BLUE SPIRE´ BYLINA Z HIMALAJE kont.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky