pátek 27. ledna 2017

Rajčata pěstování doma

Pulty a regály obchodů nabízejí obrovskou paletu zeleniny. Jenže jak chutnají rajčata , které neviděla slunce? Další otázkou mohu být rezidua hnojiv. Rajčata potřebují hodně slunečního světla.


Pokud je umístíte na stinné místo, nikdy neuvidíte krásné červené rajče. Taktéž nemůžete rostlinu umístit poblíž okna a očekávat, že poroste, protože skrz okno nedostane potřebné množství slunečního svitu.

Autor: Jan Prášil RAJČATA : Převislá třešňová rajčátka Tumbling Tom jsou v závěsných nádobách jak doma pravidel pěstování rajčat Rajče patří mezi teplomilné rostliny , a proto mu musíme na zahradě nebo na balkoně dopřát slunné, před větrem chráněné místo a kvalitní hlinitopísčitou půdu. Ve srovnání s rajčaty z obchodu mají domácí jednoznačně lepší chuť. Pěstování rajčat zkuste doma!


Doma vypěstovaná rajčata mají bezkonkurenční chuť. Než se do pěstování rajčat pustíte, musíte si především zvolit odrůdu. V zimě kupuji pouze šery a nebo ty malinké keříkové.


Mezi zeleninami u nás patří pěstování rajčat k nejoblíbenějším. Otázka zní, porostou doma v zimě rajčata ? Nepěstoval jste někdo něco takového doma ?

Co takové rajčátka potřebují, teplo a světlo, co ještě mimo hnojiva? Sluníčko budou mít, jen za oknem. Ráda bych to vyzkoušela, jaký je Váš názor.


Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si. Vyzrálá na slunci, voňavá a šťavnatá… taková nekoupíte ani na trhu. Díky ní můžete pěstovat i několik variant keříčkových minirajčat, vhodných do nádob a truhlíků. Dejte na našich tipů a ta nejlepší rajčata vám porostou doma.


Zapomeňte na vodnaté plodiny ze supermarketů a začněte letos konečně pěstovat rajčata doma. Sladká chuť a vůně domácích rajčat patří k létu. Jedna z nejzdravějších zelenin skvěle chutná pokud dozraje na sluníčku. Pro jejich umístění jsou vhodné okny na jižní, jihozápadní straně domu. V přirozeném světle se rajčata doporučují, aby se pečlivě obrátili na slunce před vytvořením vaječníku, aby růst byl symetricky.


Světlý den pro rajčata by měl být nejméně hodin. V tomto období, kdy již nehrozí, že by tyto teplomilné rostliny zmrzly, sázíme vzrostlé silné sazenice rajčat, které jsme si sami vypěstovali třeba doma na okně. Je tedy třeba vysít semínka rajských jablíček do. Nedivte se, nejsou od pěstitelů, ale z velkovýroben, kde se nehledí na chuť, ale na množství. O spotřebované chemii potom raději pomlčet.


Ale stejně můžete dopadnout při pěstování rajčat doma na záhoně i vy.

Když dáte na zaručené rady a otrháte například většinu listů, budou plody. Pro pěstování používejte květináče,. Nyní stačí koupit vše potřebn é, abyste si mohli sami vypěstovat chutné plody. Při výsadbě nezapomeňte vysypat dno nádoby drenážní vrstvou, která poslouží k lepšímu odvodu přebytečné vody a provzdušnění kořenového balu.


Složením zeminy podpořte dobrý růst rajčat. Hnojení a péče o rajčata hnojivem. Choroby rajačat a prevence. Upozornění pro pěstování rajčat. To vše jsou důvody, které nás vedou k otázce, jak se permakulturně, tedy dlouhodobě udržitelně, tedy bez průmyslových fungicidů, vypořádat při pěstování rajčat s plísní bramborovou.


Jejich pěstování je totiž poměrně snadné a vyrábějí plody, které mají tolik lahodných použití! Abyste získali co nejkrásnější rajčata, je potřeba se vyhnout některým běžným problémům s pěstováním rajčat. Proto uvádíme nejčastějších chyb, kterých se při pěstování rajčat spousta zahradníků dopouští.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky