úterý 31. ledna 2017

Javor japonský červený

Listy jsou hráškově zelené s bílým lemováním, které postupně zrůžoví. Během sezony se zbavení mění, dorůstá do m. Novinka Atraktívny javor s veľkými listami, ktoré na jeseň žiaria zlatými, oranžovými a červenými odtieňmi. Japonský javor je pěstiteli velice oblíbenou okrasnou dřevinou.


Tento krásný strom imponuje svým listím měnícím barvy. Pěstování japonského javoru není nikterak složité, vybrat si můžete z několika stovek různých kultivarů.

Je šľachtený na množstvo kultivarov. Nachádza uplatnenie v okrasných záhradách. Niektoré druhy týchto okrasných drevín majú krásne sfarbenie listov, kvetov a borky.


Zástupcom týchto okrasných drevín je javor dlaňolistý, javor palmový a javor japonský. Tento u nás často pěstovaný a oblíbený pomalu rostoucí strom nebo keř dorůstá do výšky 1-3m. Ve své domovině v Japonsku roste v řídkých lesích v. Mým rodičům dělá to samé, ale protože ho vždy popálí prudké slunce.


Tento japonský javor patří mezi pomalu rostoucí kultivary, a proto bývá i velmi často používán pro tvorbu bonsají. Nese laločné poměrně hluboko dělené laloky s výrazně pilovitými okraji.

Jednotlivé laloky mají soudečkovitý tvar. Při rašení jsou zářivě červené. Tyto středně velké stromy si můžeme vysadit v barvě listí od jasně zelené po temně červenou, a každý takový exemplář bude zcela nepřehlédnutelný.


Javory s dekorativním listem jsou vyhledávanými solitéry. Vnášejí do zahrad nezvyklou barevnost a pohledový akcent. Menší kultivary je možné zasadit do nádoby, kterou pak na zimu obalíme drceným polystyrenem, nebo jinou izolací a stromek přemístíme do skleníku.


Tento druh javoru nesnáší vápenitou půdu, která by jej umořila, ale dobře se mu daří v mírně kyselé půdě odlehčené pískem, případně kokosovými vlákny. Zemina by měla být neustále vlhká, ale ne příliš mokrá. Opět jsem přemýšlela nad tím, jak letos začnu řádit na zahradě a ráda bych na do předzahrádky pořídila ten červený japonský javor. ALE - je hodně druhů-což je čára přes rozpočet-myslela jsem, že prostě půjdu koupím a hotovo.


Ale ono nee Takže zase škemrám o radu. JAVOR DLANITOLISTÝ Acer palmatum ´Atropurpureum´ opadavý strom s dekorativním olistěním a atraktivním podzimním zbarvením tento druh se většinou. Tyto keřovitě rostoucí stromy dosahují v našich podmínkách maximálně metrů, javor japonský je většinou nižší. Na podzim se javoru dlanitolistému barví listy do oranžova až červena a javoru japonskému až do karmínově červené. V kompozici s tmavými dřevinami vynikne pestrost jejich podzimního zbarvení, která navodí příjemnou atmosféru celého místa.


Nepřihlášený uživatel - Lenka Jírková. Otázka: Dostala jsem krásný vzrostlý javor v květináči. Nechala jsem ho přes léto v něm, nyní má zaschlé konečky listů.

Javor japonský - osychání konečků listů. Je to jeden z mála vysokých stromov vhodných aj do tieňa. Angl: boxelder, NěEschenahorn 15. Je červená odrůda, jejíž listy jsou. Lapi červený japonský javor Vedle základních odrůd je v Japonsku mnoho hybridních forem.


Každá z těchto formulářů má jméno, které vyjadřuje vlastnost odrůdy, hlavní věcí je správné pochopení. Prepacte, ale vypada to, ako by niekde na luke, o ktoru sa nik nestara, vyrastla nejaka naletova drevina. Jeho pěstování se nemusí zříkat ani lidé bez zahrady – stačí balkon, vhodná nádoba a stromek olistěný dle vašeho vkusu. Tvarů i barev listů je mnoho, vyberte si z uvedeného přehledu. Red Pygmy může být trochu zavádějící jméno pro tento velmi krásný japonský javor.


Znamená ‚ červený trpaslík‘ a odkazuje se na dvě vlastnosti. Zvyčajne sú to vysoké opadavé stromy, no existuje aj niekoľko druhov neopadavých. Rod Acer má približne 1druhov.


Ich výskyt je obmedzený na mierne až subtropické oblasti severnej pologule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky