pondělí 30. ledna 2017

Skalník na kmínku

Oblíbený jehličnan na kmínku s mírně plochou korunou a tmavě zeleným jehličím. Stálezelený skalník vhodný k rychlému zapojení, výšky kolem cm. Je charakteristický velmi bujným růstem, takže požadované místo velmi rychle pokryje. Velmi dobře roste na slunci, snáší i polostín,.


Dobrý den, letos na podzim to bude roky co jsem si koupila a zasadila skalník naroubovaný na kmínku. Je oblíbený díky lesklým lístkům, bílým květům a barevným plodům.

Loni po zimě jsem myslela, že je po něm, nakonec trošku. Ale podle mě nebyla příčina mechanická. Sám mám na zahradě něco podobného na kmínku : Pinus bambino což je patentovaný kultivar. Listy jsou drobné, výrazně lesklé, temně zelené. Kvete v květnu drobnými růžovými květy.


Roubovaný skalník na kmínku , výška kmínku cm. Skalník tvarovaný na kmínku. Nenáročná velmi odolná dřevina. Používáme jako velmi krásnou soliteru.

Prodáváme ve velkém kontejnéru C 3. Navíc má větší lístky, než ostatní odrůdy. Pokud je roubován na kmínku a bude krásnou soliterou u terasy nebo ve Vaši předzahrádce. Nyní je naroubován na kmínku a vytváří převislou korunku.


Větvičky dotýkající se země mají tendenci zakořeňovat. Květy jsou bílé a drobné. Na podzim se na rostlině objevují červené plody.


Tuto rostlinu můžete zakoupit v následujících zahradnictví a e-shopech: V současné době neevidujeme žádné zahradnictví, ve kterém byste mohli tuto. Plodem jsou malé červené malvičky, které zrají během září a října. Snáší jakekoliv tvarování - zastřihujeme do tvaru korunky.


Extrémně dekorativní opadavý skalník s bíle panašovaným listem, který se na konci sezony před opadem barví do bronzové až zářivě červené barvy. Dorůstá do výšky kolem 50cm. Velmi oblíbený je tento kultivar roubovaný na nízkém kmínku.


Zahradníci však vytvořili i odrůdu rostoucí na kmínku. Jako malý stromek na kmínku s obloukovitě ohnutými větvemi se pěstuje zahradní kříženec skalníku odrůda Cornubia. Plody se na nich tvoří ve střapcích, podobně, jako je tomu u jeřabin. Neopadavý, červené plody, deštníkovitá koruna.


Cotoneaster - skalník je roubovaný na kmínku.

Brslen křídlatý Compactus na kmínku. Ucelenou, velkou skupinu, která se těší značné oblibě pak představují dřeviny na kmínku. Vhodný pro výsadbu do okrasných záhonů. Tento skalník je na kmínku. Velice odolná rostlina, vůči mrazu i vůči.


Malé stromky na kmínku jsou půvabné a upoutají pozornost. Jako ministromky jsou označovány jehličnany, pnoucí dřeviny, balkonové květiny, listnaté keře i stromy. Kmínková forma má nejčastěji podobu malého stromečku, přičemž korunka může být zapěstována v různé výšce – od centimetrů až třeba po dva metry.


VRBA - Salix integra ´Hakuro-Nishiki´ naše cena 1Kč. Developed by LP - webové stránky a s. Nebojte se například do větších nádob zkombinovat plazivý skalník s dřevinou na kmínku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky