čtvrtek 26. ledna 2017

Rekultivace trávníku

Svým složením podporují kvalitní klíčení a růst travního osiva, udržení živin a dobrou propustnost vody. Pozdější dodatečná rekultivace půdy je nákladná a náročná záležitost. Bohužel v praxi se přípravě podkladu nevěnuje taková pozornost, jaká by se měla.


Odstranění stávajícího porostu lze provést i chemicky totálním herbicidem (ROUNDUP, TAUCHDOWN). Pomůžeme Vám připravit podklad pro výsev, zrytí a srovnání pozemku pomocí kultivátoru nebo těžší mechanizace, přivezeme zeminu novou, zrealizujeme výsev nového trávníku , ale i jeho pravidelné povýsevové sekání sekačkou nebo motorovou kosou, zavlažování či dosévání. Teprve až teploty stoupnou výrazněji nad nulu a půda rozmrzne, můžete se pustit do rekultivace.

Dřív byste mohli trávníku uškodit. Vertikutace pomůže trávníku pro lepší přístup živin, světla, vody, vzduchu a zároveň Vám pomůže v boji chorobám a jiným škodlivým činitelům. Realizace zahrad Pletí plevele. Nabízíme kácení stromů, likvidaci a údržbu křovin, sekání neudržovaného trávníku , rekultivaci a údržbu trávníku atd.


Dobrý den, mám spoustu dotazů, nemám příliš mnoho zkušeností, chtěla bych hezky trávník, ale mám malé dítě, nechci používat žádná chemická. Nabízíme realizaci trávníků a kompletní péči o váš trávník, renovace Vašeho stávajícího trávníku , založení nových trávníků výsevem. Vykácení náletových dřevin a rekultivace trávníku - hřbitov TC By Sekání trávy.


Zabýváme se také vytvářením zeleně a úpravou vodních toků. Rekultivátor obnova trávníků.

Chemie je velice dobrá např. Golfový gren z toho neuděláte, nicméně opakovaným mulčováním je možné docílit slušného rekreačního trávníku. Navíc odpadá starost s posekanou trávou, které je z větších ploch opravdu hodně. Před založením nového trávníku je třeba plochu řádně chemicky odplevelit a dále do hloubky - 15cm zkultivovat (např. pomocí rotavátoru). Služba rekultivace neudržovaných pozemků zahrnuje dle dohody se zákazníkem komplexní řešení.


Naše firma má dlouholeté zkušenosti s rekultivací neudržovaných pozemků. Poté vidlemi s dutými hroty vytvoříme do trávníku otvory, asi 1otvorů na m2. Robustní stroj pro louky pastviny a vinice. Vytažené válečky zeminy je potřeba z trávníku odstranit. K tomu se dobře hodí například hrablo na sníh.


Následně je potřeba otvory vyplnit jemným křemičitým pískem (vydatnost může být až tuna na 1m2). Co se týká rekultivace plochy, tak navážka, myslím, by byl zbytečný luxus, pokud nejsou půdní podmínky vyloženě mizerné. Drobné nálety odstraníte ze země krumpáčem, trsy trávy a tenčích křovisek vysekáte křovinořezem.


Provzdušňování trávníku je intenzivnější proces – do jednoho metru čtverečního trávníku se udělají stovky děr (vidlemi, speciálními stroji či dokonce sandály s bodci) Cílem je narušit homogenitu trávníku a pustit ke kořenům vzduch. I zde je doporučeno zkombinovat proces s pískováním. Aerifikace je ideální pro velmi namáhané trávníky (typicky třeba fotbalová hřiště).


Vertikutace a pískování trávníku u rodinného domu v Červeném Újezdě, okres Praha - západ. Nechte si poradit při zakládání a údržbě Vašeho trávníku.

Navrhneme, vybereme, sestavíme travnatou plochu. Trávníky Zakládání travnatých ploch. Tvar trávníku by neměl být příliš složitý. Bude jednodušší manipulace se sekačkou Bude jednodušší manipulace se sekačkou Jak často v dané oblasti prší.


Hustý, vitální a hlavně udržovaný trávník začíná být čím dál tím oblíběnejším prvkem kterékoli zelené plochy. A abyste na trávník mohli být i nadále právem pyšní, nabízíme vám v rámci údržby zahrad vertikutaci trávníku. Poznejte pravý význam slova pažit. REKULTIVACE Ústí nad Labem, s. Labem-centrum Nabízíme služby v oblasti zemních prací, rekultivací, likvidací ekologických ško demoličních činností či výstavby kanalizací a komunikací. Plocha rekultivovaného pozemku měla výměru cca.


Hodnocení firem na Poptávej. Reference a zkušenosti zákazníků jsou stále silnějším argumentem při výběru firmy. Pokud teploty ještě nesahají takto vysoko, a vy trávníku přesto nějak chcete pomoct, můžete použít půdní vylepšovač Biovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky