čtvrtek 26. ledna 2017

Hortenzie stromkovitá

Sicher durch den Winter. Pochází ze Severní Ameriky , odkud byla v 18. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Původní druhy hortenzií jsou poměrně mohutné keře, ale v posledních letech jsou žádány i kultivary vyšlechtěné k pěstování v nádobách. Poradíme vám, ze kterých odrůd můžete vybírat a jaké potřebují podmínky.


Jsou to hortenzie s licencí.

Hortenzie: pěstování v nádobách. Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1. Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky.


Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co. Online kaufen bei Gärtner Pötschke!


Začátkem léta rozkvétají zářivě růžová květenství ve tvaru koule. Důležité je polostín až stín i když se najdou i druhy, které mohou být i na slunci. Popínavé sadíme k zídkám a pergolám.

Sazenice doporučujeme pravidelně zavlažovat. Bílé okvětní lístky se objevují od července do srpna. Dorůstá do výšky 1cm. Každá z nich má něco mimořádného.


Tato hortenzie je výbornou volbou pro všechny, kdo máte obavu z pěstování velkokvětých barevných hortenzií (hydrangea macrophylla). Annabelle je totiž naprosto mrazuvzdorná odrůda, která kvete extrémně bohatě i po radikálním sestříhání zjara (zpětný řez na cca jednu čtvrtinu výšky keře). Tento řez dokonce vřele doporučujeme, aby vytvořila silné stonky, které se nebudou při dešti ohýbat. Jedná se o vzpřímeně rostoucí keř z východní Asie. Květenství jsou ploché laty květů složené z droboučkých, růžově.


Das erfolgreiche Internetportal preis. Pro plně stinná až polostinná stanoviště je nejvhodnější druh Hydrangea macrophylla ( hortenzie velkolistá), Hydrangea petiolaris ( hortenzie řapíkatá), Hydrangea aspera ( hortenzie drsná) a Hydrangea arborescens ( hortenzie stromkovitá ). Slunná místa dobře snáší Hydrangea quercifolia ( hortenzie dubolistá) a Hydrangea paniculata ( hortenzie latnatá). Je považována za jednu z nejkrásnější stromkovitých hortenzií. Pokud ji budeme muset na jaře ostříhat o květy nepřijdeme.


Květní pupeny pro novou sezonu totiž zakládá už v létě předchozího roku. Nevhodným seříznutím na podzim či na jaře připravíme rostlinu o základy budoucích květů a sebe tak ochudíme o nádhernou podívanou, kterou bohaté květy hortenzie skýtají. Bíle kvetoucí kultivar hortenzie stromečkovité s nápadně velkým květenstvím.


Pěkně prosvětlí stinné partie zahrad.

Zatímco hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla) v našich podmínkách roste poměrně pomalu a je tedy vhodná i pro výsadbu do nádob, hortenzie stromkovitá (H. arborescens) už roste mnohem bujněji a vyžaduje proto dostatek místa. Avšak nese několik vylepšení, které přijdou vhod zejména v deštivých dnech. Vyšlechtěná je i hortenzie , měnící barvu květu z jarní krémové na růžovou koncem léta. Preisvergleich App zum Download! Koupíte si nádhernou, bohatě.


Rostlina musí být na místě chráněném před větrem. Optimální je svěží, mírně kyselá půda. Dostupnost rostlin a květin se může měnit na základě sezónní nabídky a skladových zásob prodejen.


Aktuální dostupnost je nutné si ověřit na konkrétní prodejně. Původně mají jasně zelenou barvu, ta však na podzim přechází do vínově červené barvy a následně do bronzově hnědé. Vzpřímené laty bílých květů rozkvétají na jejích vrcholcích od začátku léta. Dává přednost mírně vlhkým půdám s mírně kyselým pH.


Je to plně mrazuvzdorný druh. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Původ: Druh hortenzie pocházející ze stinných severoamerických lesů. Vznikla z velmi oblíbeného kultivaru Annabelle. Oproti němu se však pyšní několika pozitivy.


Hlavní předností jsou obrovské kulaté. V dobrých podmínkách kvete celé léto a poté dlouho do podzimu krášlí záhony uschlými květenstvími. Známé neznámé Bílé laty květů, byť poněkud skromnější, v létě zdobí rovněž hortenzii dubolistou ( Hydrangea quercifolia ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky