středa 17. července 2019

Pěstování žampionu

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Protože pěstování žampionů a hlívy se nepatrně liší, vysvětlíme si postup přípravy samostatně. Hlívovou zahrádku - ponechte v originálním obalu a umístěte do místnosti s teplotou - °C.


Podmínky pro pěstování žampionů dokáže vytvořit opravdu každý a to po celý rok.

Při dodržení podmínek uvedených v návodu garantujeme sklizeň 3kg vzrostlých žampiónů, je však možné dosáhnout i výrazně vyšších výnosů. Pěstování žampionů na balkoně Autor: Thinkstockphotos. Nastává období, kdy houbaři vyráží do lesa s cílem ukořistit nějaký ten hřib na smaženici či polévku. Pro pěstování venku si vyberte horký vlhký den kdykoli od pozdního jara do začátku podzimu.


Do každé díry vložte podhoubí velikosti ořechu a vložte drn zpátky. Soupravu na pěstování žampionů dnes lze zakoupit téměř v každém obchodě se zahradnickými potřebami či semeny. Agrární noviny (Agroweb) 3. Pestování žampionu v pytlích Jiste mi všichni ctenári dají za pravdu, že není nad cerstvé houby, predevším pak.

Místnost bychom měli předem řádně vydezinfikovat a pak do ní můžeme umístit bloky zabalené ve fólii s osázeným nebo prorostlým substrátem. K tomuto pěstování obvykle nepotřebujete žádný návo neboť kupujete jen zeminu, ze které ještě může a většinou poskromnu roste nějaký ten žampión v rámci třetí až páté vlny. Postup při pěstování žampionů se mnohým zdá příliš složitý a snaží se ho obejít způsobem jednodušším (zamíchání sadby do nezfermentovaného tovaného hnoje, do kompostu, do skleníku, případně rozházení sadby po zahradě). Kladné výsledky v těchto případech jsou spíše dány shodou šťastných okolností než pravidlem. Proto je naše firma nemůže doporučit.


Plodnice žampionu pak vyrustají jednotlive a dobre se sklízí. Pokud není možnost teplotu regulovat, doporucuje se pytel opatrne prenést do sklepa nebo do chladnejší místnosti. Balení obsahuje substrát s podhoubím (mycelium) a krycí rašelinu zabalenou v samostatném sáčku.


Po rozbalení stačí na povrch kompostu s podhoubím rovnoměrně nasypat krycí rašelinu, doporučujeme jen volně rozsypat a neutlačovat. Trochu jiným houbařením se může stát domácí pěstování žampionu dvouvýtrusého, ať už toho bílého, nebo hnědého. Stačí si jen koupit substrát naočkovaný houbovým podhoubím nebo sadbu, a začít pěstovat. Doma v bytě, v garáži, ve sklepě, na balkóně nebo na zahrádce.


Velmi snadné pěstování , potřebujete pouze vodu, rozprašovač, malé zahradní hrabičky nebo vidličky. Příprava pro venkovní pěstování se provádí smícháním a umístěním substrátu z krabice do vlhkého, stinného místa. Bez dotace do zemědělství ( konkrétně do pěstování žampionu ) v ČR chcete pěstovat ekonomicky, efektivně žampiony na prodej?


A na více pěstitelé sami tady koupí substráty jako polotovary? Pak si myslím, že mohou jen pěstovat žampiony v bytech na okrasu jako pokojové kvítka pro důchodců, kteří mají poněkud moc času.

U nás jsou to hlavně žampiony (ze soukromých žampionáren), které pak lze běžně koupit v supermarketech i na tržnicích. V menším se na prodej pěstuje i hlíva ústřičná, dřevokazná houba, hodící se ke kuchyňskému zpracování. Sada pro pěstování Žampion hnědý 3L (Agaricus Bisporus) Žampion hnědý je považován za prvotní druh žampionu bílého.


Je tvrdší, chuť je intenzivnější než u žampionu bílého. Snadnější je hlíva ústřičná, které stačí sláma. Dnes se komerčně pěstuje v mnoha zemích světa, ale žampiony vám mohou vyrůst i doma.


Návod na pěstování žampionu ovčího: Na vybrané místo na zahradě na plochu 6-mrozsypeme rovnoměrně 2g zrnité sadby. Na tuto sadbu nasypeme asi 2-3. Pokud si od pěstování neslibujeme špičkové výnosy, je i tato činnost doma zvládnutelná. Výhodou žampionu je, že k vývoji plodnic nepotřebuje světlo. Nevýhodou je, že od jiných pěstovaných hub často trpí chorobami plodnic.


Také mušky, které nakladou vejce do prorůstajícího substrátu, dokáží způsobit červivost celé kultury. Práve snížení teploty vyvolá rust žampionu. Předvedeme vám pěstování pro nás nepříliš známých žampiónů hnědých. Jedná skutečně o jedlou houbu, tzv.


Je oproti běžnému žampiónu aromatičtější, pevnější, trvanlivější. Nejlepším substrátem pro pěstování žampionů je frmentovaný koňský nebo slepičí hnůj smíchaný se slámou. Pro ty, kteří se z jakýchkoliv důvodů do lesa dostat nemohou, a pro ty, kteří chtějí houby sbírat po celý rok, nabízíme alternativu pěstování hub doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky