Marinoval jsem přesně podle návodu, maso bylo v marinádě hodin, po grilování zůstalo poměrně tuhé a chuťově velmi výrazná marináda zcela potlačila chuť masa. Takž sorry, příště jinak. Taky možnost, jen ta marináda musí být hustější - myslete na to.
Dejte jí třeba před použitím povařit, rychle zhoustne Dejte jí třeba před použitím povařit, rychle zhoustne U známých jsme viděli napichování masa do marinády – do krkovice jsme to zkoušeli také, podle mého to má smysl když pečete velký kus masa v celku. Skvělá marináda nekvalitní a špatně opracované maso nezachrání. Namarinované plátky krkovice pokládáme na dobře rozpálený gril. Marinovanou vepřovou krkovici grilujeme z každé strany přibližně minuty.
Tady záleží na tloušťce masa. Pokud je maso tenké, stačí minuty z každé strany, pokud jsou plátky silnější, grilujeme minut po obou stranách. Krkovice marináda recepty, které budete milovat.
Marinada na krkovici recepty, které budete milovat. Kečup a worchesterovou omáčku s olejem doplníme dle vlastní chuti a požadované hustoty marinády. Marináda: Všechny ingredience důkladně promícháme. Marinádu pak necháme minut uležet v chladnu.
Plátky krkovičky potřeme marinádou a naskládáme do uzavíratelné nádoby. Necháme odležet - nejlépe přes noc, ale klidně i 2-dny. Tak zlákán názvem receptu i některými komentáři jsem do tohoto mišmaše naložil dvě kila krkovice. Tato marináda je vhodná hlavně na kotlety. Skvělou funkci má při grilování křidélek, protože se jim díky ní nespálí kůžička, a tak budou mít čas se propéci uvnitř.
This feature is not available right now. Výhoda krkovice spočívá v tom, že ji jen tak nevysušíte. Krkovici proto vždy raději grilujte o něco déle, než abyste pak jedli syrové vepřové maso.
Jednoduše elegantní a elegantně jednoduchá marináda z bylinek a hořčice sluší nejen krkovičce, ale téměř každému masíčku. Pomocí metličky rozmícháme v oleji kečup, hořčici a sójovou omáčku. Přimícháme všechny ingredience, pivo. Olej a víno by měly být v stejném množství, ostatní záleží jen na vás. Postup Všechny suroviny důkladně promíchejte nejlépe ve skleněné míse.
Do uzavíratelné dózy rozložte připravené maso, přelijte ho připravenou marinádou a dejte do chladna. Maso můžete – ale nemusíte – během marinování otáčet. Maso už jsem nesolila, protože v gril. Recept spojuje chuť krkovice, chilli papričky, cibule a sýra.
Výbornou přílohou k masu jsou pečené brambory. Recept se bude hodit ke grilování vepřového a hovězího masa. Pro čtenáře Deníku nabízí Petr Stupka svůj oblíbený způsob, jak si jednoduše připravit šťavnaté steaky z prorostlé krkovice , které nejraději připravuje na terakotové grilovací desce, jejíž jemný žár dokáže maso šetrně propékat.
Po naložení v jogurtové marinádě bude maso krásně křehké a vláčné. Příprava této marinády na grilování není nijak složitá, opět stačí jen smíchat výše uvedené ingredience a do vzniklé směsi naložit maso. Inspirujte se našimi recepty při přípravě tohoto lahodného, tukem lehce prorostlého masa. Netřískejte do nich jak hluchý do vrat, stačí je opravdu slabě naklepat.
Do misky dejte olej, sojovou omáčku, kečup, me mletou papriku, mletý pepř, prolisovaný česnek, sůl a vše promícháme. Postup: Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování bude maso díky provázku lépe držet tvar. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Pokud budete marinovat cokoliv v čemkoliv, před samotným vložením na gril všechnu marinádu z masa či zeleniny setřete.
Může se snadno připálit a znehodnotit pochoutku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.