V hruškách je ale vysoký obsah vitamínu B laktoflavinu a obsah vlákniny je třikrát vyšší než v jablkách. Vzhledem k vysokému obsahu draslíku jsou hrušky i vynikající dietní potravina pro odbourávání tuku. Zavařené hrušky - jak se zavařují hrušky - recept. Hledáte recept na zavařené hrušky ? Pokud si chcete hrušky zavařit a pochutnat si na nich iv zimě vyzkoušejte tento recept na zavařené hrušky 20min zobraziť viac. Hrušky, kdo chce, oloupe, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky.
Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca KL kyseliny citrónové, aby nám nezhnědly. Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Do kompotu můžeme přidat hřebíček, kousek skořice nebo badyánu.
Zavařujete poprvé a nevíte si rady? Prohlédněte si instruktážní. Pokud si chcete vytvořit domácí hruškový kompot, podívejte se na toto video. Hrušky jsou výborným a hlavně chutným zdrojem vitamínů. Zavařovat se naučíte během necelých čtyř minut.
Není to nic složitého a výsledkem zavařování je delikatesní v tomto případě hruškový kompot. Hrušky vždy loupeme a zbavujeme jádřinců, okvětí a stopky s cévními svazky. Připravíme si vodu s kyselinou citronovou nebo s octem.
V lukach to zavoni, rad jezdis na koni, ma barvu havrani, jak uhani, jak uhani. V lukách to zavoní, rád jezdíš na koni, má barvu havraní, jak uhání, jak. Extra tip při klasické přípravě džemu: sterilování v troubě Pokud patříte k hospodyňkám, které preferují tradiční přípravu džemu vařením na plotně, nemusíte si už lámat hlavu se sterilováním.
Hrušky pak doporučujeme použít na pečená povidla. Hrušky mají údajně třikrát víc vlákniny než jablka a vynikají vysokým obsahem vitaminu B laktoflavinu. Dále v nich je pro lidské zdraví důležitá převaha zásadotvorných látek v minerálních solích.
Protože mají vysoký obsah draslíku, bývají hrušky uváděny jako dobrý dietní prostředek pro odbourávání tuku. Máte rádi hruškový kompot? V létě, kdy je hrušek hodně, třeba hrušky zavařit , aby byly také v zimě.
Zde je zajímavý tip na hruškový kompot zavařený. V hruškách dále nalezneme vysoký obsah vitamínu B laktoflavinu a obsah vlákniny je dokonce třikrát vyšší než v jablkách. Obsahuje dalších dvacet receptů, jak zavařit jablka, hrušky a švestky, a deset receptů na konzervaci hroznového vína, brusinek a ořechů. Co budete určitě potřebovat: Na přípravu kompotů – cukr, dobře vymyté sklenice s kvalitním víčkem, speciální zavařovací hrnec nebo velký obyčejný hrnec s teploměrem.
Jak už bylo řečeno, hrušky vydrží tak akorát zralé jen velmi krátkou dobu, a rychle přezrávají a měknou. Jakmile je dužina okolo stopky poddajná a slupka jde snadno promáčknout, je hruška zralá. Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince, zbytky okvětí, stopky, nakrájíme na kousky a mírně podlité vodou dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké hrušky prolisujeme přes síto nebo rozemeleme a potom je po částech odpaříme za občasného míchání do zhoustnutí.
Ke konci varu přidáme cukr. Hrušková povidla necháme zahustit více než švestková. Jednou z možností jak uskladnit ovoce je vyrobit ovocné kompoty bez cukru a konzervantů a zavařit je do sklenic.
Tématické fráze: zavarovani merunek jak zavařit meruňky zavařování meruněk recept merunky recepty nálev na merunky merunky zavařování recepty z meruňek jak se zavařují meruňky recept na zavařování meruněk zavařované meruňky meruňky zavarovani merunky meruňky recept jak zavarovat merunky zavařit merunky meruňky recepty zavařování marmeláda z merunek recept.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.