úterý 2. května 2017

Štípanec štěnice

Zaměřte se na matrace, škvíry postelí nebo třeba zásuvky nočního stolku. Prozradí je zmíněný trus, svlečky i živí broučci. Na lov se vydejte také v noci.


Nečekaně rozsviťte a pozorujte světlé povrchy. Pokud se z nich dají na hromadný úprk drobní broučci, máte téměř jistě co dělat se štěnicemi. Pouze odborník se dostane k opravdu kvalitní a účiné chemii, která si s tímto nepříjemným parazitem hravě poradi. Pokud máte obavu, že máte doma právě štěnice , urgentně objednejte desinsekci a profesionální zásah. Pokud člověk není alergický na kousnutí štěnice , většinou štípnutí ani nepostřehne nebo je štípanec téměř nerozeznatelný od komářího štípnutí.


Při bodnutí štěnice uvolňují do rány anestetika. Kvůli tomu se zarudnutí okolo rány a typické svědění objevují později. Jak se pozná kousnutí štěnice ? Máte štípanec , kousanec či dokonce více červených flíčků, které výrazně svědí? Koho kdy zajímalo jak vypadá kousnutí od štěnice, mohl si určitě povšimnout, že zmiňovaný červený flek po kousnutí se objevuje spíše ve větších počtech - tím spíše po ránu, kdy kousance od štěnic jsou velmi výrazné (zpravidla se živí ve větších počtech v noci). Jak vypadají štěnice, jak poznat vajíčka.


Ti měří v průměru okolo čtyř až pěti milimetrů. Mají ploché oválné žlutohnědé nebo červenohnědé tělo, které se po nasátí krve zaoblí. Podle kousnutí a délky trvání než jí štípanec zmizí si myslim, že to štěnice jsou.


Přítel spí vedle mě v posteli a jeho nikdy neštípla. V nějakém článku jsem se dozvěděla, že pokud mějí štěnice na výběr tak v první řadě jdou na dítě, pak na ženu a muž je krizovka. Chce si to pozvat deratizéry. Nic jiného na ně nefunguje. Der Tanečnice (deutsch Tanzplan) ist einer der höchsten Berge im Böhmischen Niederlan unweit der sächsischen Stadt Sebnitz.


Pasivní – štěnice se šíří na neomezenou vzdálenost - Štěnice mohou být v zavazadlech, na oděvech, v zamořených předmětech (nábytku, obrazech apod.) i na návštěvách a lidech, kteří navštívili prostor zamořený štěnicemi. Velice častým zdrojem výskytu štěnic je přivezení z dovolené v hotelu či jiného ubytovacího zařízení. Tělo štěnice je oranžovo-hnědé, je velká přibližně – cm. Spatřit ji není až tak jednoduché, protože ze svých skrýší vychází za tmy. Probouzíte se s červenými štípanci na rukou, nohách a zádech?


Máte podezření, že se u vás zabydlely štěnice ? Malé červené kousnutí, které. Vyrážka, která se na kůži následně objeví, se označuje také jako štěnicová dermatitida. První pomoc na štípanec.


Uvádí se, že pokud se jedná o prvotní pokousání štěnicí, může se reakce objevit až za týden po samotném sání krve. Při dalších setkáních štěnice s člověkem se štípanec objevuje v době zhruba hodin od sání krve. Kousnutí štěnice vyvolává tzv. To je způsobeno vyrušením štěnice během sání vaším pohybem, otáčením apod. Objevit můžete i vajíčka, zbytečky kůží po svlékání nebo trus, většinou v místech, kde je čalounění přichyceno sponkovačkou.


Ale teprve když objevíte živou štěnici, máte jistotu. To znamená, že štěnice vyruší. Ty se dají do pohybu a umístí se na místa, která nejsou ošetřena - nejačastěji tedy do lišt kolem postelí, do škvír v omítce, za futra, ale mohou jít i dále do bytu.


V těch horších případech putují některé z nich až do sousedních bytů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky