úterý 16. května 2017

Bříza bělokorá prodej

Bříza bělokorá Golden Cloud okrasné stromy. Kč Buk lesní Dawyck Gold okrasné stromy. Kontejnerované rostliny (kontejner 9cm) Rostliny výška cca 80cm. Kč Provozovatel obchodu. Všeobecně známý opadavý strom s charakteristicky bělavou kůrou zvrásněnou černými.


Matečnou rostlinou je bříza bělokorá (Betula pendula).

Sbírá se její list, který se poté podává ve formě čaje. Strom vysoce odolný vůči mrazu, vyhovuje jí slunce nebo polostín, sucho i vlhko, písčité i chudé půdy. Její dekorativní kůra, krásný vzrůst a romanticky tvarované větve ji předurčují být královnou krásy mezi stromy. V mládí je kůra hnědá a hladká, později se mění na bílou, v dolní části kmene rozpukanou.


Větve nižších řádů jsou často převislé. Kvete od dubna do května. Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin.


BŘÍZA LIST - 200g - BETULA PENDULA V tradičním lidovém léčitelství se bříza používá se jako.

Našim cílem je vybrat pro Vás vždy ty nejlepší jedince, tak aby Vám rostliny a pobyt na zahradě dělaly jen a jen radost! Přejeme příjemné chvíle. Chráněná je zakrslá bříza trpasličí (Betula nana). Obecně však platí ze zákona č. Sezónní prodej vzrostlých stromů ukončen (prodej probíhá pouze na jaře a na podzim). Barva kmene je typicky černobílá.


Odolný vůči nepříznivému klimatu. Preferuje spíše slunná stanoviště. Tato bříza se pěstuje jako strom s jedním kmenem a větvemi vyřezanými do koruny, nebo jako vícekmen, kde více vynikne jeho čistě bílá kůra. Březové háje naleznete zejména v chladnějších oblastech Evropy a Asie, dříve byly synonymem Ruska a Sibiře (pohádka o Mrazíkovi). Charakteristika: Středně vzrůstný kultivar břízy bílé.


Velmi úzká sloupovitá koruna dosahuje šířky max - 6m. Je to vysoký, štíhlý, listnatý strom s bílou kůrou. Je močopudná, působí však velmi jemně, jelikož neobsahuje dráždivé silice a tak nezatěžuje ledviny. Osiva a semínka) Hodnocení produktu:. Jejím typickým znakem je bílá kůra, která je příčně popraskaná a která se odlupuje v příčných proužcích.


Je rozšířená po celé Evropě a Západní Sibiři.

Vyžaduje hlinité, spíše vlhké půdy. Dobře roste v nížinách i horských oblastech. NAŠE ROSTLINY - ZDE VYBERTE JEHLIČNANY, LISTNÁČE, OKRASNÉ KEŘE A DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ROSTLINY PRO VAŠI ZAHRADU.


Vhodná jako solitérní rostlina. Bříza je strom spojovaný s čistotou, světlem a novým počátkem. Pravděpodobně nejrozšířenější odrůda břízy s výrazně převislými větvemi, tvořící širokou až deštníkovitou korunu.


Je nenáročná, vyroste všude, a to třeba i na střeše. I léčebné účinky březových listů a březové mízy jsou notoricky známé, stejně jako to, že březové dřevo dobře hoří. Ale i tak se najde něco, co každý vědět nemusí.


Elegantní himalájská bříza se zářivě bílou borkou kmene i větví a pravidelnou kónickou korunou. Velké tmavě zelené listy se na podzim barví zářivou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky