středa 24. února 2016

Fazole becoky

Druhý den slijeme vodu, dáme čerstvou, přidáme masox a majoránku. Recepty - Vaříme s fazolemi (a z fazolí). Velké barevné fazole jsou pikantnější než podobné velké bílé fazole.


Staří zahradníci k určení vhodného času pro výsev nepotřebovali ani teploměr. Tématické fráze: fazole becoky fazolová polévka z cervenych fazoli becoky polévka z červených fazolí fazolová polévka ze sterilovaných fazolí fazolova polevka z becoku červená fazolová polévka fazolová polévka becoky polevka z becoku fazole becoky recept fazolova polevka fazole becoky recepty fazolačka z becoku cervené fazole polevka fazolová polévka recept červené. Všechny fazole které prodáváme je možné sázet.

Jsou loňské a bez problémů vyklíčí. Pokud jsou starší, tak na to upozorňujeme v popisu. Jsou to velkoodrudové fazole , u nás U Frýdku-Místku se tomu říká becoky. Plody jsou velké 3-4x víc jak normální fazole.


Bohužel neporadím kde koupit. Semena fazole zasaďte do malých kelímků s dobře propustnou a výživnou půdou. Kelímky pak dejte na slunné a teplé místo.


Na trvalé stanoviště fazole zasaďte až po třech zmrzlých (tedy po 15. květnu), kdy již nehrozí, aby vám sazeničky umrzly.

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Z luštěnin nejrozšířenější byly fazole na Śląsku Cieszyńskim. Velkoplodé strakaté fazole všeobecně zvané becoky. V části mléka rozkvedláme - rozšleháme mouku, můžeme.


Mexické fazole s uzeným masem. Pohankový knedlík s uzeným masem. Fazolové polévky, omáčky. Na pánvi si osmažíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme k ní na. Bramborové knedlíky plněné uz.


Ještě když jsem pěstovala fialové becoky , tak mi omylem zapadl vysušený lusk za skříň a až po několika letech jsem jej objevila. Když jsem vylouskla fazole , tak měly úplně stejnou barvu jako kupované - tedy světle hnědou. Více o způsobech ochrany před ním najdete v článku Jak ubránit fazole před zrnokazem Pokud se rozhodnete pro pěstování fazolu na větší ploše, pak už může být ruční vylupování velmi zdlouhavé.


Během června máte poslední možnost vysadit fazole – chutnou luštěninu i efektní ozdobu zahrádky či balkonu. Přečtěte si, co jí musíte poskytnout a. Zvlášť uvaříme kysané zelí, den předem namočené fazole , uzené kosti. Smícháme zelí s fazolemi, dolijeme vývarem z kostí nebo vodou, přidáme uzené maso nebo klobásu, masox, protlak, prolisovaný česnek, dosolíme, opepříme a necháme krátce povařit.


Tradičně se používá na přípravu.

Má skvělou lehce pikantní chuť. Jestli chcete fazole zachovat do dalšího roku, celé rostliny odřízněte těsně u země. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny.


Z minerálních látek obsahuje velmi mnoho draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku, jódu, trochu sodíku a železa. Den předem namočené fazole (nejlépe becoky ) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, česnek.


Přidáme chilli omáčku a fazole (konzervu 420g) a krátce povaříme. Můžeme použít také fazole v chilli omáčce nebo si fazole uvařit. Je to sice delší na přípravu, ale chuťově jsou tyto fazole podle mne lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky