středa 24. února 2016

Marináda na panenku

Marináda na vepřovou panenku recepty, které budete milovat. Na panenku nyní zapomeňte na 4-minut (podle toho, jak je silná) a jděte si třeba po svých. Až se vrátíte, otočte panenku na druhou stranu a tohle cvičení si zopakujte.


Nakonec to samé proveďte ještě dvakrát a grilujte panenku i po stranách. Mäso jemne naklepeme a vložíme do misky s marinádou. Príprava marinády: do misky dáme olej, pretlačený a sušený cesnak, papriku, soľ a korenie a všetko spolu premiešame. Medajlóniky vložíme do malého hrnca alebo do hlbšej misky, či nádoby, ktorú vieme následne dobre uzatvoriť!


Tématické fráze: marináda na vepřovou panenku vepřová panenka recepty vepřová panenka recept veprova panenka vepřová panenka na medu medovo česneková marináda marinady na veprovou panenku vepřová panenka na grilu marináda recept na vepřovou panenku panenka na medu medovocesnekova marinada marinada na veprovou panenku na grilu recepty z vepřové panenky vepřové špalíčky. Panenku odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem (je možno dělat i vcelku, ale my grilovali a já jsem se bála, že bych panenku vcelku vysušila, v troubě už to mám vychytané). Marinování vepřové panenky není nezbytné, protože panenka je velmi šťavnatá a křehká sama o sobě.


Maso pouze očistěte a potřete olivovým olejem, solí a pepřem, přidat můžete také čerstvé bylinky. Tato marináda se obzvláště hodí na vepřové maso! Pro ty, co prahnou po zdraví! Na marinádu smícháme olivový olej, česnek, me sůl a pepř. Je dobré nechat odležet co nejdéle, maso pak bude křehké.


Na pánvičku slijeme marinádu, když je rozpálená, přidáme panenku. Ze všech stran zprudka restujeme. Na olivovém oleji osmahněte cibuli a nechte ji na mírném ohni zkaramelizovat.


Přilijte ocet, kečup a 2ml vody, vmíchejte česnek, kmín a cukr a zvolna vařte minut. Pak přidejte nasekané papričky chipotle, tamarindovou pastu a vařte dalších minut. Panenku dobre namarinujeme a môžeme ju nechať ešte v chladničke oddychovať. Ak nemáme dostatok času, dáme ju do vyhriatej rúry na 2stupňov a pripravujeme ju asi minút.


Ak chceme trochu prepečenejšiu, postupujeme nasledovne. Rúru si zapneme na 1stupňov a pečieme ju minút. Každých minút ju ale pridáme lyžičku vody a mäso pooblievame marinádou, aby sa nevysušilo. Všechny tekuté složky pořádně zamícháme a přidáme nasekaný tymián. Maso necháme odpočinout maximálně minut, jinak začne křehnout.


Cibuľku nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita. Plnená panenka Potrebujeme: Na panenku : bravčovú panenku , nivu, ďatle, soľ, čierne korenie, PL masla, anglickú slaninku, deci bieleho vína, cibuľu, celý cesnak ks, mrkvu ks. Recept na vynikající vepřovou panenku v medové marinádě. Nejlépe podávat s opečenými bramborami a čerstvým chřestem.


Vyzkoušejte můj recept na vepřovou panenku, nebudete litovat a skvěle si pochutnáte. Medailónky so slivkovou omáčkou. Neméně efektní jsou pokrmy, při kterých upečete vepřovou panenku vcelku, ideálně tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Bravčovú panenku nakrájame na medailónky, zľahka naklepeme a prudko osmažíme z oboch strán.


Výborné jsou i medailonky dušené v omáčce nebo oblíbené špízy připravované na grilu. Rychlý recept na skvělé jídlo. Vepřová panenka ve smetanové omáčce s bazalkou a rajčaty. Marinádu zakryjeme a dáme na minút odstáť do chladničky.


Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolíme, keďže marináda je slaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky