pondělí 22. února 2016

Kamcatska boruvka

Neu: Haka Leer Stellenangebote. Co nabízí kamčatská „borůvka“? S plody zimolezu můžete zacházet stejně jako s jiným ovocem. Lze je konzumovat přímo, zmrazovat, vařit z nich šťávu, zavářet kompot nebo si udělat ovocnou dřeň.


Plodí nám každý rok a už do konce května máme již zralé.

Tato ovocná dřevina patří mezi relativně nový druh drobného ovoce. Roste obvykle jako keř dorůstající výšky okolo 1cm. Zpočátku roste vzpřímeně. Ochranná známka je označení, pomocí kterého firmy identifikují samy sebe, své výrobky a služby- viz pedie). První čerstvé ovoce sklízíme již v polovině května, rodí ještě dnů před jahodami!


Kamčatská borůvka je samosprašná i když opylovače také potřebuje, chorobami ani škůdci netrpí, mráz vydrží až do -°C. Má krátké vegetační období a již v půlce léta shazuje listy. Dozrávající plody je vhodné chránit sítěmi před ptáky, kteří mohou v krátké době zlikvidovat celou úrodu.

Modrý Triumph´ - kamčatská borůvka. Samosprašná kamčatská borůvka plodí už v polovině května. Výnos z jednoho keře dosahuje. Předloni jsme zakoupili kamčatskou borůvku, na které dozrály tři chutné plody. Loni však rostlině květy brzy opadaly a plody nebyly žádné.


Vyznačuje se mimořádně vysokou úrodností. Oblíbenost kamčatské borůvky spočívá v možnosti sklízet plody již v květnu. Riesenauswahl an Markenqualität.


Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen. Keře pěstujeme obdobně jako rybíz, kamčatská borůvka nemá zvláštní nároky na půdu. Důležité je hnojení, kvůli vyzrání plodů a kvůli růstu silných výhonů, které budou příslibem bohaté úrody v dalším roce.

Atut je odrůda kamčatské borůvky s chutnými a zdravými plody. Rodí bohatě, z jednoho keře získáme až 2-kg plodů. Plody dozrávají v průběhu května, jsou velmi velké, sladké, dobře snáší přepravu. Růst rostliny je ukončen během července, kdy opadávají listy.


Na obrázku jsou docela malé plody, jsou odrůdy které mají plody podstatně větší a výnosy 3-kg z jednoho keře a plodí již následující rok po zakoupení. Kvalita sazenic na trhu je různá, některé mají i nahořklé plody. Dobrý den, asi před lety jsem si koupila keříky zimolezu - kamčatské borůvky, každý u jiného zahradníka.


Jedná se o zimolez kamčatský, který byl vyselektován pro nejchutnější plody. Plody vypadají jako soudkovité borůvky, jsou sladké až lehce sladkokyselé, chutí srovnatelné s lesními borůvkami. Barva je temně modrá, ojíněná, produktivita je vysoká.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky