čtvrtek 25. února 2016

Hnojivo slepičí trus

Slepičí trus jako dokonalé hnojivo. Běhá vám po dvorku hejno slepic a všude, kam se podíváte nacházíte slepičí lejna? Naučíme vás slepičince zužitkovat. Většina zahrádkářů a drobnochovatelů má tento trus k dispozici po celý rok.


Nicméně ho neumí používat vůbec nebo nesprávně. Zkvašený slepičí trus je opravdu třeba ředit, jinak bychom rostliny spálili.

Po týdnu můžeme opět hnojení opakovat. Používáme je nejen na okurky, rajčata, papriky, květák, jahody, maliny, borůvky ale i muškáty, begonie, azalky, rododendrony, lilie apod. Pouze cibule a luštěniny (hrách, fazole) se tímto trusem hnojit nesmí. Jak hnojit slepičím trusem.


Využijete to na zeleninové i bylinkové zahrádce. Na slepičí trus pozor, jako samostatné hnojivo nepoužívat. A právě slepičí trus (podobně i kachní) je výborné hnojivo , zejména pro jeho bohatý obsah fosforu.


Problém je však opět vjeho snadném a rychlém rozkladu.

Celoroční hnojivo pro všechny balkónové, pokojové a venkovní květiny, jahody a. Přírodní produkt obsahující fermentovaný slepičí trus , příznivě působí na. Hnojivo zo slepačieho trusu obsahuje najmä dusík, okrem neho i draslík, fosfor a vápnik. Môžete ho používať napríklad na uhorky, paradajky, jahody, čučoriedky, ale aj na okrasné kvety, ako muškáty, azalky, či ľalie. Nehnojte s ním však kvety v miestnostiach, hnojivo totiž zapácha. Velmi blahodárně působí slepičí trus na růže a na zeleninu, zvláště pak okurky a rajčata.


Hnojivo ze slepičího trusu působí velmi rychle, neboť proniká hned během zálivky ke kořenům rostlin. A až hnojivo vyčerpáme, můžeme celý postup zopakovat. Jest to tedy velmi koncentrované — silné hnojivo a musí se používati opatrně. Do sudu postupně přiléváme vodu, takže s postupem léta se snižuje tak akorát síla. Doporučuji nepoužívat na květiny.


Trus hospodářských zvířat může totiž být výborným hnojivem! Jen musíte vědět, které hnojivo se hodí pro vaše rostliny. Není to ani zdaleka jako třeba chlévská mrva. Lepší je ho zkompostovat,jak už tu bylo popsáno.


Schau Dir Angebote von Trust auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen.

Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Trus se nesmí na žádné rostliny ani zeleninu používat čerstvý, je tedy nutné hnojivo nechat odležet a vykvasit.


Přilejte tedy do sudu s trusem vlažnou vodu tak, aby byly všechny hovínka pod vodou. Sud s vodou a trusem nechte na temném místě asi tak dva týdny. Mají totiž vysoký obsah dusíkatých sloučenin a rostlinám spálí kořeny.


Hoštické hnojivo SLEPIČINCE je přírodní produkt obsahující fermentovaný slepičí trus. Pro vysoký obsah fosforu je po staletí využíván při pěstováni. Organické hnojivo vyrobené z drůbeží podestýlky s přidáním melasy, melasových výpalků. Používá se k základnímu hnojení před výsadbou, popř.


Na záhony nesmí nikdy přijít v čerstvém stavu. Je nezbytné ho kompostovat, případně přidávat v podobě hnojůvky. Nikdy nepoužíváme trus z velkochovů!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky