pondělí 29. února 2016

Mochyne peruanska

Mochyně peruánská je rostlina podivuhodná. Ač se u nás pěstuje jako letnička, vypadá jako vzrostlý keřík. Její jedlé plody se označují jako třešeň Inků. Zplaněle roste v klimaticky příhodných oblastech téměř celého světa.


Zvláštností je, že kvete v noci.

Nejen, že krásně vypadají, ale ukrývají v sobě i léčivou sílu. Její lampionky jsou velmi dekorativní a po. Ven sazenice vysazujte až po zmrzlých. Pěstování jedlé mochyně. Je příbuzná jedlé mochyně peruánské.


This video is unavailable. Koupili a vyseli jsme si do sadbovačů semínka mochyně peruánské. Už je to asi týdny od výsevu a stále se neukazuje alespoň náznak růstu.

Physalis alkekengi Šťavnaté a lahodné plody, schované vo vnútri oranžových lampiónikov mochyne v sebe skrývajú liečivú silu. Detoxikujú naše telo a pomáhajú pri liečbe dny, artrózy, reumy i pri potiažach ľadvín a močových ciest. Plody mochyne sú veľmi bohaté na vitamín C. Pre nás najprínosnejšia je kombinácia látok s detoxikačným účinkom.


Nemáte někdo zkušenosti s pěstováním mochyně peruánské. Chtěla bych si ji vysét, nebo je lepší koupit rostlinku? Rostlina physalis roste do výšky půl až tří metrů. Je známo až na sto druhů této rostliny. Plody jsou zelenožluté až zeleno-oranžové.


Bobule mochyně jsou nízko glykemickou divokou superpotravinou , která je schopna zlepšit vaše zdraví. Chuť tohoto proteinu je něco odporného. Dal jsem si jednu dávku do smoothie a protein přebil chuť broskve a banánů a smoothie jsem musel vylejt. Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.


Květ se po odkvětu změní v oranžový kalich, uvnitř. Mochyni ojíněnou (Physalis pruinosa) můžete znát také pod názvy Ananaskirsche Goldmurmel nebo Ground Cherry. Oplati sa pestovat pre svoju potrebu.

Plody obsahují velké množství bílkovin, minerálních látek (především fosfor, vápník, železo, sodík), beta karoten, vlákninu. Obsahuje bílkovin, beta karoten, vitamín C. Patří tedy do stejné čeledi jako například rajčata, lilky, brambory. Jedlá teplomilná zelenina pěstovaná jako rajče.


Vyvazování a vyštipování má. Nekde jsem cetla, ze muze nastat problem pri pestovani mochyne peruanske spolecne s paprikami, pry se sprasi a papriky jsou pak nechutne. Nevite, co je na tom pravdy?


Chtela jsem mochyni vysazet do skleniku k paprikam, ale ted z toho mam obavy. Mate nekdo zkusenosti s pestovanim mochyne jen tak v nadobach? Physalis peruviana Užitková rostlina, jednoletá Sazenice zakořeněná v nádobě z letošního výsevu Popis: Bujně rostoucí jednoletá rostlina z čeledi.


Sušená mochyně je 1 sušené ovoce bez cukru a dalších přidaných aditiv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky