čtvrtek 18. února 2016

Schizandra účinky

Hochkonzentrierter 10:Extrakt. Herstellung in Deutschland! Produkte und Kategorien. Solange der Vorrat reicht! Jednou z těchto léčivých rostlin je i schizandra čínská.


V malých dávkách má na organizmus celkově povzbudivé účinky , ve větších dávkách působí sedativně.

Pomáhá při depresi, podrážděnosti i problémech s nespavostí. Zároveň zvyšuje celkovou výkonnost. Tyto účinky jsou v protikladu, ale zároveň dosvědčují, že rostlina má “vyrovnávací” účinek na organismus. V tradičnej čínskej medicíne sú jej plody pre výnimočne koncentrovaný obsah zdraviu prospešných látok používané už tisícky rokov. Vo svojej domovine rastie divo v listnatých a zmiešaných lesoch.


Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Schizandra zlepšuje vidění a prohlubuje dýchání. Používá se jako tonikum při fyzickém a psychickém vyčerpání, zlepšuje.

Při dlouhodobém užívání zlepšuje ostrost zraku a citlivost vidění. Protože, když je mladá, tak se o ní můžete starat, pečovat, dělat vše proto, aby byla spokojená a plodila, ale ona nic. V poslednej dobe sa jej pestovanie zvýšil záujem po tom ako sa prišlo na jej liečivé a povzbudzujúce účinky.


Povzbudzujúce účinky na centrálny nervový systém schizandry čínskej využívali už starí Číňania. Táto rastlina má celý rad pozitívnych účinkov. Plody schizandry môžu vyvolať sťahy maternice, preto sa tiež neodporúča tehotným ženám. Mezi její další léčivé účinky patří úprava hladiny krevního cukru a cholesterolu, stimulace mozku, zmírnění depresivních stavů, potlačení neuróz a výrazně účinná léčba spontánního denního a nočního pocení.


Domovem Klanoprašky čínské je vnitrození dálného východu, jedná se o strom lianovitého. Vegi-Kapseln (55g) für 2€. Malé červené plody sa stávajú novou hviezdou medzi liečivými rastlinami.


Jej priam zázračné účinky už pradávno overili aj lovci usurijských tigrov, ktorým vraj stačilo na dlhodobý a náročný lov iba za hrsť jej plodov denne. Malé dávky mají na organismus povzbudivé účinky. Velké dávky působí sedativně.


Plody jsou relativně drobné cca 6mm, dozrávají od konce prázdnin až do října a sklízí se po prvním mrazu. Klanopraška čínská - schizandra je popínavá rostlina s výrazně červenými bobulovitými plo původem z Asie (Rusko, Čína). Konzumují se sušené plody bez semen nebo pomleté na prášek.


Shizandra nie je našou domácou rastlinou, už z názvu vyplýva, že pochádza z ďalekej Ázie a patrí do zoznamu rastlín čínskej medicíny.

Antioxidační účinky působící preventivně proti lipidové peroxidaci a pro zlepšení funkčního stavu artérií jsou rovněž prokázány. Adpatogenní látky mají schopnost zvyšovat nespecifickou odolnost organismu, zejména vůči negativním účinkům vnějšího vlivu na organismus, vůči účinkům stresu. Tato liána o výšce až metrů dává lidstvu cenné plody s pěti základními chutěmi: sladkou, slanou, kyselou, hořkou a pikantní.


V suchých teplých dnech je pravidelně zalévejte. Pravidelné hnojení je důležité i proto, že koření mělce a nemohou tedy živiny čerpat z hlubokých zásob. Léčivé účinky mají i některé další druhy, např. Potřebujete-li v zahradě zakrýt nevzhledný kout či plot, zkuste popínavou liánu schizandru.


Jedná se o liánovitou rostlinu s českým názvem klanopraška. Preto sa v čínskej bylinnej medicíne používa nielen na liečbu astmy, depresie, kašľa, stresu, búšenia srdca, nespavosti, ale aj na liečenie predčasnej ejakulácie, sexuálnej averzie a. Namiesto žuvačky skúste žuť zo dva lístky schizandry denne. Nabije vás energiou, chuťou do života a dobrou náladou. Je to taký životobudič, ktorý budete mať počas sezóny vždy po ruke.


Tradičně se schizandra podávala při problémech s oběhovou soustavou. Podle některých výzkumů výtažky z ovoce mohou. Pochází z Číny, kde patří po mnoho století mezi nejdůležitější léčivé rostliny, zajišťující obnovu sil.


Schisandra chinensis – klanopraška je adaptogen a superpotravina. Její usušené červené bobule vyvolávají hned při ochutnání pocit neobvyklosti, zdraví, očisty a osvěžení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky