pátek 26. února 2016

Mesicni jahody

Jahody se sejí v únoru a březnu. Pokud semínka vysejete v únoru, nejpozději počátkem března, vyroste do června silná sadba, která bude plodit časně. Měsíční jahody v květináčích jsou pěkné i na pohled Autor: Archiv ireceptar.


Substrát by měl být humózní, dobře propustný a mírně kyselý – s pH okolo 5. Fragaria vesca Rujana, alpinské jahody , vždykvetoucí, alpské jahody.

Mají sladkou chuť a výrazné aroma. Pěstují se většinou tam, kde na ně není příliš mnoho místa – jsou například oblíbenou balkónovou plodinou. Navíc plodí po celé léto a snadno je vypěstujete ze semen. Na zahradě se dají pěstovat jako celé podrosty, pokud ale nemáte dostatek místa nebo zahradu, na balkoně nebo terase se také dočkáte úrody. Pěstování měsíčních jahod není náročné.


Návod na pěstování měsíčních jahod naleznete zde. Na malých zahradách se dává často přednost ryze okrasné výsadbě. Dopřát si zde ale můžete i jahody.

Vhodné jsou lesní neboli měsíční jahody. Co jsou to měsíční jahody ? Jde o drobné plody, které se nápadně podobají jahodám lesním. Vyzkoušejte měsíční jahody. Nepotřebují příliš místa, a přitom vás svými plody budou pravidelně zásobovat po celou sezonu.


Zdravím děvčata určitě se tady nejde někdo kdo mi pomůže. Mám semena měsíční jahody Rujana na netu jsou ale protichůdné informace. Zelené sazenice ošetřujeme před výsadbou proti. Ten u nás roste planě na osluněných stanovištích v lesích a hájích, na lesních pasekách, na loukách i na mezích. Tento způsob zaručuje úplnou obnovu porostu.


Semena můžeme v současnosti koupit ve specializovaných prodejnách balené podobně jako květinové nebo zeleninové. Můžeme je však získat i ze stávajících rodících rostlin tak, že celé dozrálé plody necháme na suchém místě úplně zaschnout a poté semena z plodu vydrolíme. Obří jahody – nesetkala jsem se s nikým, komu by jahodník takto plodil, a věřím, že jde spíše o reklamní trik.


Zkuste si někdy podrobně prohlédnout obrázky v katalogu – zjistíte, že jsou to na jedné rostlině nakopírované shodné shluky plodů či květů. Sběr: Sbíráme červené drobné jahody, již prvním rokem a po celou sezónu od června do prvních mrazíků. Jak si předpěstovat jahody ? Ani tak nemusí být přímo na slunci, ale neměly by se přelívat!

Jak mám připravit měsíční jahody , které pěstuji v truhlíku, na zimu? Mám je ostříhat nebo je lepší staré listy nechat a odstranit až na jaře, aby chránily před mrazem? Spodní listy jahod jsou letos hodně zaschlé. Mám je již druhým rokem a letos jsem si je namnožila roztržením trsu a. Dobrý den, tyto jahody pěstuji jako měsíční jahody červené na záhoně. Svým vzhledem, chutí i vůní připomínají měsíční jahody ty lesní (Fragaria v esca), nevytvářejí dlouhé šlahouny, a navíc p lodí po celou sezonu.


Semínka vyséváme na povrch zeminy, jen mírně zapravíme neboť světlo urychluje klíčení. V další části videa vidíme jak jahůdky rostou a přibližně. Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se.


Lahodné červené jahody milují děti stejně jako dospělí, a není žádným tajemstvím, že nejlepší bývají ty domácí, sladké a šťavnaté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky