čtvrtek 18. února 2016

Jarní postřik ovocných stromů proti přezimujícím škůdcům

Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Jarní postřik účinkuje proti tzv.

Pokud se vám tedy ošetření povede opravdu načasovat až do doby, kdy je odpolední teplota nad uvedených °C (kolem °C), má toto ošetření velmi dobrý účinek i na květopase jabloňového. Předjarní postřik ovocných stromů a dřevin Předjarní ošetření ovocný stromů a dřevin se má provést až v době, kdy se již neočekává silný pokles teplot. Ničení přezimujících škůdců je důležitou součástí celoroční ochrany ovocných a okrasných dřevin, protože škůdců zasáhneme ve stádiu vajíček nebo larev, tedy ještě dříve, než způsobí větší škody. Na jaře se zaměřujeme na aplikaci proti přezimujícím škůdcům a. Do roztoku přidávám i trošku kuprikolu, takže je to desinfekční postřik a postřik proti plísním v jednom a navíc ty stromky mají pak bílou barvu a nedochází k praskání kmínků následkem přílišného oslunění z jedné strany.


A současně pod stromky hodím malou hrst granulátu NPK. Takže vlastně vše v jednom. Nejvážnější chorobou jabloní , která každoročně nadělá ovocnářům.


K jarní ochraně ovocných dřevin můžete použít již zmíněný Agro Přezimující škůdci STOP či Biool, proti mšicím Pirimor 50wG, proti dalším škůdcům přípravky Talstar EC, Vertimec, Calypso, Actara či Mospilan.

Určitě se vyplatí investovat do postřikovače, obzvláště pokud máme na zahradě ovocných stromů více, nebo dokonce ošetřujeme větší sad a postřiky skutečně chceme provádět. Zákládním ukazatelem je období nalévání pupenů a fáze tzv. V této době je ideální aplikovat přípravky proti škůdcům na ovocných stromech a drobném ovoci.


Proti kadeřavosti broskvoní aplikujeme preventivně ihned při počátku rašení. Postřik proti přezimujícím škůdcům Na stromech přezimuje mnoho škůdců, brzy zjara, ještě před jejich „vykulením“ ze zimních skrýší postříkáme stromy vhodným insekticidem. Vzhledem k tomu, že ovoce budeme sklízet za mnoho týdnů, nemusíme se bát nedodržení ochranné lhůty. Každoročně je nutné ošetřit ovocné stromky insekticidním postřikem proti přezimujícím škůdcům , jako jsou například svilušky, mšice, štítenky, píďalky nebo obaleči.


V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a škůdcům. ROCK EFFECT přírodní kontaktní fungicid a insekticid určený k postřiku proti škůdcům , na přezimující stádia – vajíčka a larvální stádia přezimujících škůdců. Ve fázi myšího ouška provedeme první jarní postřik u všech stromů proti přezimujícím škůdcům a to nejlépe přípravkem OLEOEKOL, který lze použít nejpozději jen do fáze zeleného poupěte.


Nejčastěji ošetřovanou rostlinou jsou jabloně. Mezi přezimující škůdce řadíme např. Dalšími na řadě jsou angrešty, rybíz, meruňky a mandloně. Jinak by nebyl postřik účinný.


Každý stromek ohrožuje něco jiného. Angrešt je potřeba ošetřit proti padlí americkému. Meruňky proti moniliovému odumírání květů a. Může vám připadat, že v tom není až takový rozdíl, odborníci však tvrdí opak.

Nejvhodnější dobou pro tuto činnost je přechod mezi zimou a brzkým jarem. Pokud provedete postřik v pravou chvíli, můžete si být jistí, že jste přezimujícím škůdcům dali co proto. Oleoekolem a následně hned ošetřit proti strupovitosti (Dithane M 4 Polyram, Baycor WP, Syllit, Novozir). Typickým jarním zásahem je také postřik proti přezimujícím škůdcům , což jsou nejčastěji mšice, štítenky, puklice, píďalky a další škodlivý hmyz. Pokud jste v předchozí sezoně zvládli ochranu dobře a přes zimu jste se poctivě.


Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům (pilatka, mšice, obaleč) jabloní. Balení je na cca l aplikační kapaliny. Jak vybrat přípravek proti škůdcům , pokud si nejste jisti, jací škůdci Vaše rostliny napadají.


Proti chorobám a škůdcům na ovocných dřevinách zasahujeme během celého roku S chemickou ochranou před nejvíce rozšířeným škůdci a chorobami na ovocných stromech a keřích je nutné začít již z kraje roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky