pátek 19. února 2016

Schefflera pěstování

Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. V bytových podmínkách však většinou nekvete. Pochází z Austrálie a Nového Zélandu, kde vyrůstá jako stálezelený strom. Poznámky: Šeflera je tím atraktivnější, čím je rostlina starší, protože pak jsou listy větší a mnohem výrazněji laločnaté.


Při přesazování podle potřeby na jaře je možné zaštipovat vrchol.

To zabraňuje přípiš silnému růstu do výšky. Ideální teplota pro pěstování šeflery je až 18°C, při nižší teplotě listy opadávají. Atraktivita: list, rychlerostoucí, snadné pěstování Použití: V našich podmínkách se pěstuje jako pokojová rostlina, hodí se do zimních zahrad a chladnějších místností.


Ostatní: Šeflera potřebuje rozptýlené světlo. Jsou to Šeflera dlanitolistá obsahuje látky dráždící pokožku a sliznici, proto ji řadíme mezi jedovaté rostliny. V domácnostech je snadné poskytovat podmínky podobné. This Pin was discovered by Zuzana Trambová.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Pěstování ze semen má své nevýhody, zejména zdlouhavost. Vegetativní množení stonkovými řízky je však také obtížné. Vrcholovými řízky necháme zakořenit ve vodě. Ty ale velmi často uhnijí.


Vzhledem k tomu, že již zapěstovaná rostlinka stojí v běžném květinářství asi Kč, množení pro jeho náročnost nedoporučujeme. V zimě by neměla teplota při pěstování rostliny klesnout pod 15°C. Zálivka K zalévání se používá pouze měkká, odstátá voda pokojové teploty, nejlépe teplá. Má složené středně zelené listy ve skupinách sedmi listů. Pokojové rostliny jsou nenáročné na pěstování a je možné je umístit téměř kamkoli.


Umístěte je do obývacího pokoje, ložnice, kanceláře nebo dokonce do koupelny. Objednejte si některou z našich pokojových rostlin a oživte svůj domov. Světlé až polostinné místo, nepřímé slunce. Teplota celoročně pokojová.


Běžná zálivka, občasné hnojení. Pokud se rozhodnete udělat pěstování indoor rostlin, pak se podívejte na takové nenáročné, elegantní rostlina jako shefflera. Vycistete svůj septik pomoci pripravku Septisok.


Septisok ucinne rozlozi a zkapalni fekalii.

V tomto článku se budu věnovat pěstování první z výše zmiňovaných moderních pokojovek, a to šefleře. Můžete ji koupit v různých velikostech, od miniaturních až po vysoké, téměř dvoumetrové rostliny, které potřebují podpěru. Scheffleras jsou snadno pěstovat a množit.


Listy mohou být celistvě zelené, nebo žíhané – panašované. Při koupi si je dobře prohlédněnte, šeflera bývá často napadána puklicemi a byla by škoda si je přinést domů. Tento pin objevil(a) Zuzana Trambová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Je v současné době jednou z nejoblíbenějších pokojových rostlin. Das erfolgreiche Internetportal preis.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky