pátek 26. února 2016

Tvarované dřeviny

Tvarované dřeviny – vrchol školkařského umění. Nabídky těchto dřevin jsou doplněny fotografiemi. Pro Vaši lepší orientaci v sortimentu dělíme.


Pro stříhané živé ploty můžete z listnatých dřevin použít kromě habru také ptačí zob obecný, javor babyku a buk lesní, dřišťál Thunbergův a z. Borovice blatky tvarované jako „Bonsai“ (ukázka z naší prodejny).

Na prodej připravujeme od přístího roku několik desítek kusů. Barokní zahrady jsou nemyslitelné bez nízkých stříhaných ornamentů, boske­tů uzavřených do vysokých tvarovaných stěn a jednotlivých tvarovaných solitér (topiarií). Zobrazit podkategorie v této kategorii. Vzhledem k tomu, že tvarované dřeviny pěstujeme sami v našich podmínkách, trvá mnoho let, než takovýto strom vznikne, a tak se s širším sortimentem tvarovaných dřevin počítá v dalších letech.


Budeme poté, ale oproti většině prodejců tvarovaných dřevin, kteří nabízí dřeviny z dovozu schopni prodat naše vlastní výpěstky. Vypěstované v našich podmínkách. Sestříhaný geometrický tvar dodává zahradě formální vzhle zatímco náladové obrysy ptáků nebo zvířat připomínají neformální venkovské zahrady.

Vybíráme pro vás osobně ty nejkrásnější a tvarově nejzajímavější zahradní bonsaje a tvarované stromy. Tyto exkluzivní dřeviny máme v počtu 1až 2kusů vždy skladem a za dostupné ceny. IMPEKA je rodinná firma a jako rodina pěstujeme lásku k venkovním bonsajím již více než let.


Ostatně řadu stromů najdete na naší okrasné zahradě. Rozmanitě tvarované živé ploty jsou již poměrně běžným jevem. Stromy pocházejí od předních evropských pěstitelů v. Finální úpravu řezem a střihem pak provádějí podle konkrétních plánů.


S úsměvem tvrdí, že to zvládne každý, koho to baví a má tvarované stromy rád. Tvarování keřů a stromů je dlouhodobá záležitost, která zabere mnoho času a pokud jej nemáte, nabízím Vám, již hotové tvarované dřeviny. Chataři a chalupáři nejčastěji pěstují živé ploty, kterým je nutné věnovat náležitou péči, aby byly pěkné, a někdy se také pouštějí do tvarování solitérů. Ostatní tvarované dřeviny Zahradní centra rozšířili i svou nabídku tvarovaných dřevin, které kvetou na jaře. Není nic neobvyklého, když natrefíte na nádherný rododendron (Rhododendron) ve tvaru koule, na zlatice (Forsythia) ve tvaru stromečku nebo Sakuru (Cerasus serrulata) s převislými větvemi.


Některé stálezelené dřeviny lze dokonce tvarovat podobně, jako sochař tesá sochy. S příchodem baroka dosáhlo tvarování dřevin svého vrcholu a moderní doba mu dala nové vyjádření inspirované historií. Své speciální „finty“ pro.

U nás se nejvíce setkáváme s tvarovanými živými ploty, které můžeme stříhat, aby byly nižší, vyšší, tlustější ale třeba s výstupky nebo obloukem nad vchodem nebo lavičkou. Dřeviny lze tvarovat do mnoha nejrůznějších podob. Také jsou rozšířeny tvarované buxusy nebo některé druhy jehličnanů - nejčastěji cypřišky - do koulí, kuželů nebo krychlí či do spirálu. Takže můžeme s jistotou tvrdit, že i tyto stromy můžou být zdrojem jemných vůní, estetických hodnot a nakonec i velmi bezpečným a přijatelným místem pro hnízdění drobného ptactva. Okrasné, ale i tvarované dřeviny pěstované bonsaj stylem vytvářené až let.


Další podrobnosti budou vidět na fotu. Na zahradě chtěli mít dvě vodní plochy. Větší jezírko je určeno pro okrasné ryby, zatímco menší slouží jako zásobník vody.


Specializujeme se na japonské rostliny. Jako jediní dováží tvarované stromy a bonsaje přímo z Japonska. Pravidelně osobně navštěvujeme japonské pěstitele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky