úterý 18. prosince 2018

Okra pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Tato teplomilná rostlina z čeledi slézovitých podobně jako bavlník, pochází z Indie nebo z Afriky. Staří Egypťané ji znali již od druhého ti.


Listy a stopka okia jsou pýřité. Okra Saône ( okra , okra ) Hibiscus esculentus L.

Sona volal okra okra , okra v. Semena zeleniny okra a lilku zemědělským skupinám ve Východní. Okra : pěstování semen a především péče o rostliny. Vhodný je i pro pěstování na balkónech.


Myslím, že Češi by okru nazvali spíše hastrmaní prsty. Také obsahuje hořčík, vápník, železo, draslík, mangan, vlákninu, bílkoviny a sacharidy. Příznivě působí na zažívací trakt. Ibišek jedlý je rostlina původem s Indie.


Nedozrálá semena nahrazují hrách.

Střídavé, velké, dlanité listy s pěti nepravidelnými cípy. Konzumují se plody cca dny po odkvetení rostliny. Oboupohlavní, krásně výrazné sírově žluté květy s výrazným okem, které vyrůstají v úžlabí listů.


Sklízí se velmi mladé a kunzumují jak syrové, tak. Více o pěstování se dozvíte ve článku Jedlý ibišek. Okra je neprávem označována za jídlo chudých. Její původ není jednoznačný.


Hovoří se o Indii, Etiopii nebo západním pobřeží Afriky, odkud se rozšířila do oblasti Blízkého východu a také Řecka. Pěstování okry Jelikož jde o teplomilnou rostlinu, její pěstování je v našich končinách poměrně složité. Proces začíná výsevem do pařeniště a do půdy se přenáší až tehdy, když už nehrozí žádné mrazy.


Schau Dir Angebote von Okra Schoten auf eBay an. Cajun Louisiana , kde jehlavní složkou v lektvaru, který nese jeho jméno. Okrasná tráva Chionochloa conspicua je rostlina dekorativní svojí mohutností, listem i květem, který je nápadný velkými latami v bílostříbrné barvě. V některých oblastech mrazy opravdu ustupují až do 20.


Někteří zkušení zahradníci doporučují výsadbu sazenic okra v prvních červnových dnech po úplném zahřívání půdy. V Evropě a Rusku je okra obvykle pěstována v jižních oblastech, protože je termofilní. Na pěstování nenáročná, daří se jí na slunečném stanovišti.


Kromě toho rostliny dosahují výšky m, takže skleník jim moc nesedí. Je zdrojem hořčíku ( ) a vlákniny ( ).

Obsahuje vápník, železo a kyselinu listovou. Ze škály vitamínů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny A, K av menším množství i vitamín C. Prozkoumejte nástěnku „Zahrada, okras. Podívejte se na další nápady na téma Zahradní design, Zahradní umění a Zahrady. Mohou se jíst syrové, smažené, nakládané nebo jako součást dušených jídel, například tradičního gumba z jihu USA. Při pěstování jedlého ibišku se bez předpěstování neobejdete Sazeničky tohoto ibišku jsou zatím k dostání jen vzácně, ovšem semena – to už je něco jiného, i když je budete muset nejspíš objednat přes internet.


Pěstování Protože se jedná o vápnomilnou dřevinu, bude jí vyhovovat spíš zásaditá půda. Okolní zem musí být dostatečně propustná, aby se v kořenech nezdržovala voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky