pondělí 31. prosince 2018

Jarní postřik vinné révy

Postřik lze zopakovat před kvetením a poté při nasazování plodů. Prevencí je vhodné stanoviště pro pěstování révy, udržování dostatečně vzdušných keřů a dostatek draslíku ve výživě. Sirné fungicidy jsou proti padlí révovému velmi účinné, ale neměly by se aplikovat dva měsíce před sklizní. Jarní slunce už vysušilo vinorodé stráně a zahřívá půdu kolem keřů révy vinné. Tento měsíc přichází první viditelný projev růstu révy – rašení.


Jeho termín je závislý na průměrné denní teplotě a samozřejmě na odrůdě – na její reakci na postupné oteplování ovzduší.

Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za. VINNÁ RÉVA JARNÍ POSTŘIK. Houbové choroby Bakteriální choroby Virové choroby Škůdci Postřiky. Choroby a škůdci vinné révy.


Vybíráme z obsahu: Škůdci vinné révy Kdy vytáhnout do boje s nepřáteli révy ? O tom jsme už mluvili v únoru v souvislosti s předjarními postřiky. Pěstování a vedení vinné révy je pro mnohé zahrádkáře opravdovou vášní. Révu lze ji vysadit, stejně jako chmel, u některých zahradních staveb nebo si můžete založit přímo malý vinohra kde se rostliny pnou po drátu napnutém mezi dvěma dřevěnými kůly.


Ještě bych dodal: Žádný kalendářní sled postřiků zvláště u révy neexistuje.

Musíme sledovat její vývoj. Takové kvetení je důležitý bod. Ale réva kvete v červnu - podle počasí, odrůdy a místních podmínek to může být na začátku nebo i až na konci ! Kupte si knížku Pěstujeme révu vinnou ,. Nakladatelství Grada, autor Kraus.


Mají ji v každém OBI atd. Rozhodně se nevyplácí nemoci vinné révy podcenit. A nejde přitom jen o pravidelnou prohlídku viničky, ale o to, mít preventivní zákroky zapsané v kalendáři, protože když se příznaky objeví, může už být pozdě.


Až na bór patří mikroprvky, které vinná réva potřebuje, ke skupině těžkých kovů. V organismu vinné révy slouží tyto těžké kiovy k tvorbě spojení mezi substrátem a enzymem. Vazbou na enzymy se mnoho násobně zvyšuje její rychlost.


Na přelomu února a března se réva řeže a tvaruje. Nároky na pěstování vinné révy u pergoly Příprava půdy Před stav. Mezi nejčastější choroby révy vinné patří virový roncet, houbové choroby padlí révové a šedá plesnivost čili plíseň šedá. Kalendář pro vinaře - únor.


Mnoho dalších obrázků znázorňujících řez vinné révy je zde: řez vinné révy obrázky. U vinné révy platí stejně jako u ostatních ovocných rostlin, že pro zachování daných vlastností odrůdy je potřeba rozmnožovat rostlinu pomocí její části, tedy řízkováním, nikoliv semenem. Jarní infekce se projevuje na líci listů v podobě žlutých (tzv. olejových) skvrn.


Pokud houba napadla květenství révy v časných fázích vývoje, ta hnědnou a zasychají, a na mladých bobulích se mohou objevit šedavé povlaky.

Během sezóny se na rubu listů tvoří viditelné bělavé povlaky. I proto se někdy peronospoře říká nepravé padlí. Původce plstnatosti (erinózy) révy vinné.


Na horní straně čepelí listů nápadně vypouklé, různě velké a utvářené, zeleně nebo červeně zbarvené puchýře. Na spodní straně puchýřů je typický “plsťovitý”, bělavě, později béžově až hnědě zabarvený porost trichomů (erineum). Výjimečně se erineum tvoří i na horní straně čepelí listů a na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky