úterý 25. prosince 2018

Postřik révy vinné

Prevencí je vhodné stanoviště pro pěstování révy, udržování dostatečně vzdušných keřů a dostatek draslíku ve výživě. Sirné fungicidy jsou proti padlí révovému velmi účinné, ale neměly by se aplikovat dva měsíce před sklizní. Choroby vinné révy napadají i jednotlivé keře, které jsou pěstovány u domů pro užitek či okrasu. Mohou zničit úrodu a zahubit celé rostliny.


Vinnou révu nejčastěji napadají houbové choroby. Patří mezi ně plíseň révová (peronospora), padlí révové (moučenka), plíseň šedá (botrytida).

Obávaná jsou také virová onemocnění, která přenáší savý hmyz. Nové články: Roztok kainitu. Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik přípravkem Teldor 5SC. Rozhodně se nevyplácí nemoci vinné révy podcenit. A nejde přitom jen o pravidelnou prohlídku viničky, ale o to, mít preventivní zákroky zapsané v kalendáři, protože když se příznaky objeví, může už být pozdě.


Jde v podstatě o omlazení vinné révy. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na révě vinné a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik ? Pro správný růst, nasazení a dozrání plodů révy vinné je zvláště směrodatná nadmořská výška, orientace pozemku, sluneční záření, půda a její. Některé přípravky lze i kombinovat a používat společně.

Zejména u posledně jmenovaných postřiků je potřeba dodržet ochranné lhůty. Sazenice vinné révy Plaček. K pěstování sazenic se dostal oklikou. Teď jich vyprodukuje i šedesát tisíc kusů ročně.


Pavel Plaček nabízí klasické odrůdy vín, ale i ty méně časté. Prodává po celé republice a dle jeho názoru i sazenice vinné révy podléhají módě. Až na bór patří mikroprvky, které vinná réva potřebuje, ke skupině těžkých kovů.


V organismu vinné révy slouží tyto těžké kiovy k tvorbě spojení mezi substrátem a enzymem. Vazbou na enzymy se mnoho násobně zvyšuje její rychlost. Guignardia… Dynali 250ml. Postřiky na plíseň vinné révy. Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad.


Vhodné pro naprosté amatéry. Vše je vysvětleno a několikrát názorně předvedeno. Peronospora révy vinné se na révě silně rozrůstá zejména k podzimu, a po suchých letech až k podzimu – a proti této invasi se réva neošetřuje. Ronilan WG, Euparen, biopreparáty Ibefungin a Trichodex. Tím si vlastně peronosporu na vinici nejen z roku do roku udržujeme, ale skutečně pěstujeme.


Dobrý den, na jednom výhonu loňské révy má toto poškození. Je to nějaká choroba nebo jen poškození od drátů?

Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za. Ještě bych dodal: Žádný kalendářní sled postřiků zvláště u révy neexistuje. Musíme sledovat její vývoj.


Takové kvetení je důležitý bod. Ale réva kvete v červnu - podle počasí, odrůdy a místních podmínek to může být na začátku nebo i až na konci ! Kupte si knížku Pěstujeme révu vinnou ,. Nakladatelství Grada, autor Kraus. Mají ji v každém OBI atd. V článku Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky jsme se věnovali výběru vhodné odrůdy, nejlepšího místa pro její pěstování, přípravě půdy, opor a výsadbě samotné rostliny.


Největší práce vás ale čeká poté, co se vám réva ujme a začne růst. Následující řádky by vám tedy měly poskytnout alespoň základní rady ohledně řezu vinné révy, o tom, jak a čím ji hnojit a jak se o révu starat v zimě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky