pátek 21. prosince 2018

Chryzantéma čaj

V dobách dávno minulých. Bylina tiež údajne pozitívne pôsobí na zrak a pečeň. Chryzantémový čaj se těší v Číně velké popularitě. Povzbuzuje mozek a zlepšuje zrak.


Má mírné protizánětlivé účinky, zejména na sliznice dýchacích cest.

Pohled na rozvíjející se chryzantémové květy v nálevu je příjemně uklidňující. Nápoj je vhodný i pro děti. Zmierňuje bolesti hlavy a závrate v dôsledku nadmerne stúpajúceho pečeňového yangu, vzdúvania vetra na dráhe pečene a nahromadených toxínov.


Osviežujúci nápoj z kvetov chryzantémy má protizápalové účinky, zabraňuje infekciám dýchacích ciest a tlmí bolesti hlavy. Lieči zápaly a únavu očí. Z hľadiska moderného výskumu sa zistili tieto účinky: znižovanie cholesterolu, antivírusové, antioxidačné, antibakteriálne, antimykotické, protizápalové, antimutagénne, protinádorové, kardioprotektívne a neuroprotektívne.


Takto nám chryzantémy podajú pomocnú ruku počas sychravých jesenných dní, keď nás oživia nielen svojou pestrou krásou, ale aj chuťou a prospešnými látkami. Pravý zelený čaj Sencha spolu s hruškou, květem chryzantémy a bambusovými listy vykouzlí nálev zajímavé chuti s příjemnou.

Chyzantéma se dostala např. S jejich sladké, lehké a osvěžující chuť, jsou chryzantéma květy velmi považován za detoxikační bylina v čínské medicíně. Malý střípek z čínské medicíny na výživu očí. Nedá mi nenapsat vám snadný receptík na přípravu čaje. Doporučuje se pít v průhledné sklenici.


Balení g sušeného květu chryzantémy. Květ chryzantémy se používá k přípravě čajů lahodících. Tento rod se skládá z přibližně různých druhů trvalých květinových rostlin, které pocházejí z Asie a severovýchodní Evropy. Slovo chryzantéma pochází z řeckých slov „zlatý“ (khrusos, „zlato“) a „νθέμο“ (anthemon, „květina“). Zelený čaj so zaujímavou kombináciou chuti jabĺk, marhúľ a hrušiek.


Zloženie: pravý zelený čaj Sencha, hrušky, plody goji, prírodná aróma. And search more of Clipart. Má totiž mnoho léčivých vlastností. Popíjení chryzantémového čaje třeba zlepšuje zrak, posiluje oči a působí detoxikačně na náš organismus. Po náročném pracovním dni přichází čas chryzantémy.


Já bych dneska potřebovala ale spíše masáž :-). Celý den jsem dávala dohromady zahradu.

Sice má být ještě pěkné počasí, ale chci být připravená, kdyby náhodou nějaké přízemní mrazíky přišly. Nerada bych o svoje přenosné kytičky přišla :-). C zalejte čaj v poměru g (cca zarovnaných čajových lžiček) na litr vody. Ponechte minuty louhovat.


Z jejich květů se připravuje čaj, který prý zaručuje dlouhověkost. Uklidňuje zažívací trakt, uznávané jsou jeho prověřené léčivé účinky při zažívacích potížích, velmi dobře sedne po jídle. Koupit chryzantéma čaj.


Můžete si to on-line nebo z přírodních obchodech s potravinami za cca $ na krabici nálevových sáčků. Ve své domovině v Číně a Japonsku je chryzantéma symbolem japonských císařů a ústředním. Jej kvety sa využívajú počas celého roka v kyticiach a dobre sa kombinujú s inými kvetmi. Počas jesenného obdobia sa chryzantémy tešia veľkej obľube ako okrasné kvety v črepníkoch alebo záhonoch.


Darujte Vašim blízkym miešanú kyticu kombinovanú s rôznymi typmi chryzantém. Nejznámější čínský zelený čaj Gunpowderse podobá vzhledem kuličkám, které tvoří svinuté listy. Při správné přípravě listy uvolní tein a způsobují silný jedinečný nálev s typiskou chutí.


Lze ho používat jako čaj. Rostlina není mrazuvzdorná. Dosahuje výšky až cm. Příznivé účinky má chryzantéma i při vysokém krevním tlaku a cukrovce.


Nálev z listů chryzantém, do kterého se přidávají i kvítky, je velmi osvěžující.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky