pátek 21. prosince 2018

Sazenice paulovnie

Sazenice jsou v dobrém stavu, o čemž svědčí kladné ohlasy množství zákazníků. O sazenice se dobře starám, otužuji je, chráním před brzkým přímým sluncem a pravidelně je během vegetační sezóny přihnojuji. Vypěstujeme sazenice dle vašich požadavků. Potřebujete-li větší počet sazenic určitého druhu,kontaktujte nás. Na základě závazné objednávky vám požadovaný druh napěstujeme a připravíme k odebrání.


Lze ji v jižních částech Čech využít i na produkci biomasy.

Dobře se ji daří v Brně i ve Znojmě. Sazenice ale potřebují pravidelné odplevelování, a to vždy včas, nežli plevele zesílí. Nabízím rychlerostoucí okrasnou medonosnou dřevinu paulovnie (paulownia) od pěstitele botanika s poradenstvím a zkušenostmi v jejich pěstování. Pavlovnie, česky též paulovnie, je jediný rod čeledi pavlovniovité, dvouděložných rostlin z řádu hluchavkotvaré. Jsou to stromy pocházející převážně z Číny.


Patří mezi ceněné okrasné dřeviny s nápadnými květy i listy. K odběru jsou semena, sazenice ,kořenové řízky,stromky a vzrostlé stromy(cca 4m). Vlastníme certifikáty o původu a neinvazitě.


Anny Pavlovny Romanovové.

V naší oblasti je tento strom považován za vzácnou rostlinu. Nicméně v teplejších oblastech Evropy můžete tento nádherný strom k velkými listy a bujným růstem zvonkovitých květu zahlédnout jako okrasu různých parků a zahrad. Z jara vysazená malá silná sazenice je schopna vyrůst během sezony až o dva metry. Mrazuvzdornost je vysoká nad - 30°C u starších stromů. Mladé rostliny při namrznutí velmi dobře obráží.


Tento úkon má ještě další omezení a to, že sazenice byla zvyklá ze skleníku na vyšší vlhkost a měně světla, takže je potřeba sazenice, postupně zvyknout na pobyt venku a na přímém slunci, postupným otužováním, nejlépe zasadit pokud je zhruba dva dny pod mrakem a rostlina se plně přizpůsobí novému stanovišti. Bez použití přisvětlení potřebné intenzity získáte pouze tenké, vytáhlé sazenice paulovnie , které nemají šanci v našich podmínkách zdárně produkčně přežít. Na stanovišti zmrznou, zláme je vítr nebo dojde k jejich pokřivení. Strom PAULOWNIA pochádza z Číny.


Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin. Paulownia-rýchlorastúci strom. Získejte naprostý klenot Vaší zahrady - PAULOWNIA TOMENTOSA, PAULOVNIE PLSTNATÁ.


Nase semena jsou vzdy cerstva z predchazejiciho roku sklizne. Zasíláme sazenice od pondělí do středy, aby nezůstaly přes víkend na zasilatelském depu či na poště. Snažíme se odesílat paulownie hned druhý den po objednávce, pokud vybavujeme více zásilek, může se odeslání mírně zdržet.


Výsev paulovnie S emena paulovnie jsou velice drobná. Semínka lze umístit na 1-týdny do ledničky (cca 4°C), což zvýší klíčivost. Po zadání slov paulovnie semena do vyhledávače lze najít nabídku kusů semínek zhruba za padesátikorunu, to za zkoušku stojí.

A srovnáme jejich klíčení a růst se semínky, která si necháme poslat od pěstitele z Irska. O výsledku přineseme článek. Jakmile jste obdrželi sazenici paulovnie zásilkovou službou a zkontrolovali jste její stav (viz reklamace), je potřeba učinit následující kroky: Výsadba do volné země: Pokud plánujete výsadbu do volné země později, vložte paulownii do přiměřeně velkého květináče, obsypejte kvalitní zeminou a vydatně zalijte. Pěstování japonského topolu je mediální bublina, který vynáší jen pěstitelům řízků a velkopěstitelům na štěpku, která se spaluje v elektrárnách.


Existuje více než odrůd kustovnice, a my věříme, že si vyberete alespoň jednu z námi nabízených a později tak oceníte malé, oranžové až červené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky