pondělí 24. prosince 2018

Rajčata choroby

Rajčata a jejich nemoci. Vzhledem k tomu, že rajčata budeme sklízet až za několik dní, můžeme sáhnout po chemii v podstatě s čistým svědomím. Velmi účinným přípravkem je Ridomil , který má mnoho výhod.


Jedná se totiž o kombinovaný, tedy systémově i kontaktně působící fungici který jednoduše naředíte s vodou (g na 2-litrů vody). Pěstování rajčat je velmi snadné, právě proto jsou velmi oblíbenou zeleninou.

Bohužel i rajčata podléhají různým chorobám a onemocněním. Spousta zahradníků ví, že rajčata potřebují hlavně dostatek. I proto se vyplatí provzdušnit spodní lístky, aby nedocházelo k případné kumulaci vlhkosti. Dovolit si to logicky můžeme až u vzrostlejších sazeniček. Následné pěstování pod stříškou, případně u jižní zdi, kde je větší sucho, jsou optimální varianty.


Tato choroba je velmi často zaměňována s příznaky plísně bramborové. Fytoftóra na rajčatech Na všech nadzemních částech vznikají nejprve šedozelené vodnaté skvrny, které se rychle rozrůstají a postupně hnědnou. Při správném pěstování můžete dosáhnout krásných zdravých plodů.

Zde naleznete účinnou prevenci a ochranu rajčat před chorobami a škůdci. Významné choroby rajčat a ochrana proti nim. Paní Martina nám poslala moc hezký dopis, ve kterém si stěžuje na letošní úrodu rajčat.


My vám část dopisu přinášíme spolu s odpovědí na její. Dotaz Okurky a rajčata - Dobrý den,Prosím o radu ohledně okurek a rajčat. Choroby a škůdci rajčat a okurek. Na listech hadovek se Mě tvoří fleky podobné jako plíseň.


A listy rajčat se mě divně kroutí a nevím čím to je. Po zálivce se vše opět upraví. Ve stínu proto podobné potíže nehrozí.


Listy i stonky rajčat hnědnou a usychají, skvrny se objevují i na znehodnocených plodech. Houbové choroby rajčat trápí v posledních letech skoro všechny. Zejména k plísni bramborové.


Výnos a kvalita plodů závisí na mnoha rozličných faktorech (např. dodržování agrotechnických lhůt, správné osevní postupy, harmonická výživa, výběr odrůdy, počasí), ale také na napadení rostlin chorobami a škůdci. Měli bychom se ale s konzumací omezit pouze na letní období a začátek podzimu, prostě dobu. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.

Vybrat si můžete z mnoha odrůd jako například keříkové, balkónové, cherry rajčata , odrůdy červené nebo. I když uděláte při jejich pěstování všechno správně, stejně se úrody dočkat nemusíte. Snadno ji zničí choroby. V tomto období, je to ešte ťažko, s určitosťou povedať, čo to môže byť, keďže počasie nieje zrovna ideálne pre rajčiny, ktoré trpia zmenou prostredia. I když je původně námořníci považovali za jedovatá a do Evropy je přinesli pouze jako okrasnou rostlinu, patří dnes rajčata k nejoblíbenějším a. Dají se použít jak pro okrasu, tak i užitek.


Mezi nejdekorativnější odrůdy patří určitě zakrslé keříčkové ,Tumbling Tom‘ a velmi známá ,Vilma‘, nazývané také třešničková rajčátka. Jenže právě tyto chutné plody napadají choroby nejčastěji. Zkusím rajčata přemístit do polostínu.


Bohužel nevím, co mám za odrůdu, abych příště tomuhle oproblému předešla, koupila jsem sazenice v zahradnictví a bohužel jsem si to nezapsala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky