úterý 25. prosince 2018

Žampiony na grilu

Na marinádu vlijeme do uzavíratelné nádoby olej, k němu přidáme na plátky nakrájený česnek, tymián, kmín a dochutíme solí a pepřem. Grilujeme buď na grilu nebo na kameni z obou stran do zlatohněda. Hodí se jako příloha k sušším grilovaným masům. Menší žampiony očistíme a rozkrojíme na polovinu. Zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a napíchneme na grilovací jehlu.


Velmi chutný a jednoduchý recept na suroviny i přípravu, který můžete pojmout jako pestrou přílohu nebo hlavní chod.

Vyberte si ze stovek receptů na Žampiony na grilu , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Žampiony na grilu. Na chvíli prostor kuchyně opusťme a přesuňme se na zahradu ke grilu , který na nás už žhaví své uhlí.


Znám tři snadné druhy grilování žampionu a ráda se s nimi v následujících řádcích podělím. Způsob číslo – Žampiony v č. Ať už budete grilovat v troubě, či na opravdovém grilu, ať už žampiony naplníte, nebo je budete grilovat jen tak, vždycky to bude dobrota. Plněné žampiony na grilu recepty, které budete milovat.


Vnitřek kloboučků osolíme.

Na gril ( nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve šupinkami dolů,. Směsí naplníme hlavičky žampionů a položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme, až bude směs svrchu zlatavá. Nebo připravujeme na grilu. Podáváme je samostatně nebo jako přílohu k masu.


Napichujeme střídavě s cherry rajčátky na připravené špízy. Pokud nemáme k dispozici kovové jehly, můžeme použít dřevěné špejle, jen jejich konce obalíme alobalem, aby se nepřepálily. Hotové špízy vložíme na očištěný rošt grilu a zvolna grilujeme po dobu - minut. Průběžně kontrolujeme a otáčíme.


V průběhu grilování ze žampionů odlévejte rozpuštěný tuk ze sýru a slaniny. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Ze žampionů můžete také připravit lahodné krémové polévky. Díky jemné chuti si na bílých žampionech pochutnají i ti, kteří mezi milovníky lesních hub nepatří. Nic na tom není, stačí jen ostrý nůž.


Já si ho nakrájím na podkovy a pak začnu od hřbetu, zaříznu a sjedu dolů po kosti, jde to samo , pak druhou stranu. Položím kůží dolů zaříznu a sjedu po kůži, zase to jde téměř samo. Voňavé houby vařené na grilu jsou vynikajícím snackem a skvělým doplňkem k hlavnímu jídlu.


Připravte je pro všechny začínající hostesky a toto jídlo jistě potěší jak hosty, tak i všechny vaše členy domácnosti. Zjistíme, jak připravit žampiony na grilu.

Jsou skvělé jak na grilu , tak zapečené v troubě. Místo cheddaru můžete použít svůj oblíbený sýr. Skvěle se do nich hodí například mozzarella. Tyto plněné žampiony můžete. Pohlreich předvede minimalismus v praxi.


Tortilla Margherita na grilu. Omyté a očištěné žampiony obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve směsi, kterou si připravíme ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu, oregana a soli. Volá už váš gril po změně? Dopřejte mu (a hlavně sobě) místo masa tentokrát houby, konkrétně grilované žampiony. Omyté žampiony podusíme na másle s kořením.


Vyjmeme je z pánve, necháme zchladnout a odkapat šťávu a pak je obalíme plátky slaniny, kterou k nim připevníme párátky. Naložíme je do marinády a necháme odležet cca hodiny. Sýr promícháme se solí a bylinkami, naplníme jím houby a grilujeme - minut. Hlavičky napichujeme na špízové jehly a prokládáme je kousky slaniny a cibule.


Připravené špízy potřeme olejem, který nejprve smícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou a utřeným česnekem. Při grilování je průběžně potíráme zbylým olejem. Servírovat můžeme s pečivem nebo opečenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky