středa 26. prosince 2018

Vcely med

Tento med si můžete u nás koupit. Letní klíckování včelích matek zootechnická metoda tlumení roztoče Varroa destructor. Mou přednášku o letním klíckování matem můžete vyslechnout ve.


Hlavnou príčinou úhynu včelstien je naďalej klieštik včelí. Dôsledné opatrenia proti klieštikovi počas celého roka sú v súčastnosti nevyhnutné. Získal ho ich slnečnicový med , ktorý sa stal bez preháňania najlepším na svete.

Avšak ani zďaleka to nie je jediné, čo nájdete v ponuke tohto poctivého slovenského včelárstva. Pravý včelí med je čistě včelí produkt, do kterého není nic přidáno ani z něj nic odebráno. Takto ho nabízí každý poctivý. Vítejte, dovoluji si Vám nabídnout produkty naší rodinné včelnice. Nabízíme k prodeji včelí matky – kmen česká kraňka a včelí med z našeho.


Toto fórum používá cookies: Toto fórum využívá cookies pro ukládání vašich přihlašovacích údajů, pokud jste zaregistrováni. Carl Linné, který pojmenoval včelu medonosnou jako včelu med nosící (mellifera), později poznal určitou nepřesnost, protože včely nosí jen nektar, který v úlu zpracují na med. Navrhl proto nový název Apis mellifica L. Podle mezinárodních zoologických pravidel je platným jménem jméno Apis mellifera.

Ochutnejte nejen včelí med ale například i medovinu, medové víno nebo vyzkoušejte včelí kosmetiku a včelařské potřeby. Medomety a další včelařské potřeby K medu se nedostanete bez medometu, alespoň ne k čistému medu dobrých kvalit. Náš med bol ocenený na medzinárodnej pôde. Získali sme bronzovú medailu za agátový med na súťaži Apislavia v Kazachstane. Ke včelaření jsem se dostala vlastně úplně náhodou, díky mému manželovi, se kterým spolu včelaříme už třetí rok a moc moc mě to baví!


Med od našich včel získáváme z oblasti nezatížené průmyslem, v krajině s převahou ekologického zemědělství. Nízkonástavkovým systémem a kočováním za snůškou tak dokážeme získávat různé druhy medu podle snůškových zdrojů převládajících v doletu včelstev. Během léta byste měli odebrat všechen med který chcete odebrat, a ještě v srpnu včely nakrmit, pokud je krmíte. V prípade zaslania poštou poplatok za poštovné podľa množstva po telefonickej, resp.


Med je viskózna sladká a lepkavá tekutina, ktorú vytvárajú niektoré druhy hmyzu (hlavne včely) zberom a zahusťovaním sladkých štiav – predovšetkým. Med je hustá sladká a lepkavá kapalina, vytvářená včelami (případně i jiným hmyzem) sběrem a zahušťováním sladkých šťáv – především nektaru z květů ( med květový) a medovice ( med medovicový), kterou vylučují například mšice. Izolace včelích matek aneb jak pomoci klíckování bojovat s varroázou. Včelařit pro radost a svůj med jistě ušlechtilá činnost, ale bez základních znalostí dojde často ke zklamání. Mnozí při práci ve včelách zjistí rozdíl mezi představou a realitou.


Ve snaze předejít rozladění budoucích včelařů přiicházime výukovým projektem Včelařem na zkoušku a možná včelaření propadnete na zbytek života. Včely přinášejí včelaři radost, med je až přidaná hodnota. Včely pro většinu lidí nejsou typickým představitelem domácího mazlíčka.


Dedina sa nachádza mimo nejakej veľkej prevádzky.

Med sa vytáča len 1-2x ročne. Velmi rád vzpomínám na dětská léta, kdy jsem společně se sestrou odvíčkovával a vytáčel med. Jak jsme dostávali první žihadla, a já nechápal, proč to rodiče dělají.


Vďaka katalyzátorom sú výfukové plyny menej škodlivé, a teda i mestské prostredie je pre včely menej nebezpečné ako vidiecke, ba i med odtiaľto je zdravší. Veľa včelárov pochybuje o účinku kyseliny mravčej na klieštika včelieho, ktorý sa nachádza pri zaviečkovanom plode.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky