neděle 30. prosince 2018

Modrá skalice do jezírka

Offizieller Online-Shop für KAHLA Porzellan. Auslauf-Sets zu Bestpreisen. Kdyz jsem pred davnymi lety choval akvarijni rybicky, tak modra skalice , malachitova zelen, hypermangan atd. Skalice modrá do bazénu Nejčastěji se skalice využívá při čištění bazénů v letních měsících. Síran měďnatý totiž nejlépe odstraní zelené řasy.


Ale pozor, je to jen ponořovací koupel, takže jen jednu minutu.

Používala se většinou k likvidaci plísňových nemocí a pak k léčbě parazitální a bakteriání nemoci. Dnes, protože jsou jiná léčiva, či koupele,se používá snad jen k léčbě flexibakteriozy(nákaza žaber lososovitých). Modrou skalici je nutné smíchat s vodou v kbelíku a nechat ji důkladně rozpustit. Doporučuje se dávka až gramů na m³ vody.


Pokud si zakoupíte půlkulové balení, zaplatíte jen asi korun. Po rozpuštění pak teprve nalijete roztok do. Dříve byla často používána pro úpravu vody v bazénech.


Modrá skalice se využívá také ve veterinářství, a to jako veterinární léčivo.

Také v lékařství najdete skalici modrou, a to v podobě dávicího prostředku. Jste-li majiteli rodinného domu, chaty, chalupy, pak jste možná zaznamenali v malém, či větším výskytu na střeše existenci mechů a lišejníků. I v tomto případě můžete využít pozitivní účinky modré skalice.


Popis zboží „Skalice modrá” Balení modré skalice je 500g. Měď funguje jako biocid (látka tlumící růst nežádoucích organizmů) a specificky dobře funguje jako algicid (proti řasám) na rozdíl od chloru, který má s již rostoucími řasami problém při běžných lidských koncentracích chlóru. Sklízí totiž v potlačení dalšího růstu řas velký úspěch. Zezelenal mi plot, tak jsem ho natřel modrou skalicí ( roztok) a pomohlo to. Příslušenství pro jezírka Jezírková čerpadla Jezírkové filtrace Jezírkové vysavače Doplňky pro zahradní jezírka Krmiva pro okrasné ryby Bakterie do septiků RESISTIN Kalafuna, líh, hydroxid Úvod Kalafuna, líh, modrá skalice Modrá sk.


Z těchto přírodních síranových rud můžeme modrou skalici získat rozpouštěním ve zředěné kyselině sírové. Ráno jsem v konvi s vodou naředil 70g skalice a nalil do bazénu a řasy jsou pryč, jen voda je teď zakalená, což ale nevadí. Ráno byl objem vody cca 9m teď dopouštím na plnou kapacitu bazénu 20m abych mohl zapnout filtraci.


Detailní popis produktu K výrobě přípravků na hubení škůdců v zemědělství, k výrobě impregnačních látek na dřevo. Měď pozitivně ovlivňuje stabilitu chlorofylu a prodlužuje tak období aktivní fotosyntézy. Charakteristickým znakem. Meď příznivě působí na stabilitu chlorofylu, prodlužuje období aktivní fotosyntézy. Zákaz prodeje osobám mladším let.


Prodá se ve formě jemně mletého prášku.

Působí dezinfekčně při onemocnění paznehtů. Také se používá k potlačení mechu, lišejníku a chorob na rostlinách. Bazény a jezírka Bezchlorová chemie.


Vhodné proti plísním na rostlinách, k impregnaci dřeva proti houbám, zamezení růstu řas v bazénech. Pokud se příznaky již projevují, vypijte sklenici mléka! Dříve se sice zejména na veřejných koupalištích skalice sypala do bazénu a taky. Jelikož je modrá skalice vhodná i jako prevence proti výskytu řas, můžete její aplikaci opakovat klidně i dvakrát do měsíce.


Na začátku letní sezóny použijte větší dávku, kolem g, aby se zvýšila prevence výskytu řas. AgroBio Opava Skalice Modrá – 5g (Substráty a hnojiva) Hodnocení produktu:. Velmi vhodná je i pro li.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky