pátek 21. prosince 2018

Pupečník asijský semena

Pupečník asijský není mrazuvzdorná rostlina, proto je vhodná na pěstování v bytech. V létě se může dát ven, v zimě je nutné ji vzít zpátky dovnitř. Potřebuje vysokou vlhkost a teploty nad stupňů. Obchod pana Fulína mohu vřele doporučit.


Je to velmi seriózní prodejce, kterému nejde jen o kšeft, ale především o spokojenost zákazníka.

Je jednou z nejhlavnějších bylin pro regeneraci nervové soustavy do skupiny tzv. Zklidňuje a posiluje nervový systém, podporuje inteligenci, dlouhověkost a paměť. Pupečník Asijský- (Centella asiatica) Pupečník patří mezi nejvýznamější léčivé rostliny a již po staletí je využívaná v asijském léčitelství. Léčivé učinky této rostliny: Slouží jako prostředek k prodloužení života, posílení imunitního systému, zvýšení inteligence, posílení a uklidnění nervu. Jak vypěstovat Pupečník Asijský ze semínek?


Na pěstování se hodí obyčejný pěstitelský substrát nebo sadbovací tablety Jiffy. Rostlina pochází z jihovýchoní Asie, kde roste v horských bažinatých oblastech a je rozšířena na zamokřené půdě subtropů a tropů téměř po celém světě. Gotu kola, pupečník asijský, patří mezi tradiční léčivé byliny asijské medicíny, které posilují tělesné i duševní zdraví a odolnost, odstraňují únavu a jej jim připisován i významný vliv na dlouhověkost.

Je zároveň pohlednou plazivou rostlinou, která působí v nádobách svěže a dekorativně. Tuto bylinku můžete vysadit celoročně, potřebuje však světlé a teplé místo. Semena a osiva Sadba (cibule,česnek,hlízy) Hnojiva Chemie, postřiky Kontakty Živé rostliny Léčivé a zajímavé rostliny. Pupečník je rozšířen v tropických částech Asie a Jižní Afriky.


Roste na vlhkých, mírně zastíněných místech - okraje vodních toků a bažiny, ale i pastviny a skalnaté srázy. U nás se jedná výlučně o pěstovanou rostlinu, která vyžaduje zazimování v mírně vytápěné místnosti. Lze konzumovat sušené listy jako čaj nebo v syrovém stavu přidat do salátu. Při vnějším použití zase zvyšuje pružnost pokožky a tím napomáhá hojení.


Semena tropických rostlin vždy potřebují speciální podmínky ke klíčení. Doporučujeme před výsevem prostudovat další literaturu. Patří mezi nejvýznamnější léčivé rostliny a již po staletí je využívána v. Významně přispívá k posílení paměti a zlepšení. Ve Vietnamu se odvar užívá k léčbě senility , epilepsie a některých forem hepatitidy.


Popis: Pupečník Asijský -Gotu. Pěstovat ji můžeme jako pokojovou rostlinu. Přes léto se pěstuje venku v nádobě či na záhoně a tvoří semena ,která velice dlouho vzcházejí,rostliny mohou přezimovat v teplotách nad stupňů,při dostatku svě.


Droga má vysoký obsah organického vápníku, hořčíku, sodíku, draslíku, chromu, selenu a mnoha dalších cenných složek, které laikovi asi hodně neřeknou.

Pupečník pěstujeme v truhlíku nebo závěsu v létě venku, v zimě doma. Je to bahenní rostlina, má ráda hodně vody a stinné místo. Působí antibakteriálně a přidává se do pleťových vod i mastí na ochranu kůže. Zelené povzbuzení u vás doma Léčivé bylinky nemusíte jen kupovat.


Semena a sazenice lze zakoupit běžně v zahradnictví. Pupečníku se bude dařit v truhlíku na okně i na balkóně. Je to plazivá rostlina, která vynikne v závěsném. Pochází z tropických oblastí Asie, u nás se pěstuje jako nádobová rostlina, kterou.


Podle tradiční čínské a indické medicíny je tato nenápadná popínavá. Přímo doma v květináči totiž díky pupečníku můžete mít vždy po ruce čerstvou přírodní medicínu. Všechny informace o produktu Osivo a semínko Gotu Kola - Pupečník Asijský - semena Goty - ks - Centella asiatica, porovnání cen z internetových obchodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky