úterý 18. prosince 2018

Japonsky javor

Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Atraktívny javor s veľkými listami, ktoré na jeseň žiaria zlatými, oranžovými a červenými odtieňmi. Omenjeni pahljačasti javor tudi ni občutljiv na suho podnebje. Nekoliko bolj senčno rastišče svetujemo le v izpostavljenih mediteranskih legah.


Javor patrí medzi obľúbené listnaté okrasné dreviny. Je šľachtený na množstvo kultivarov. Nachádza uplatnenie v okrasných záhradách.

Niektoré druhy týchto okrasných drevín majú krásne sfarbenie listov, kvetov a borky. Zástupcom týchto okrasných drevín je javor dlaňolistý, javor palmový a javor japonský. Japonský javor je pestovateľmi veľmi obľúbenou okrasnú drevinou. Tento krásny strom imponuje svojim lístím meniacim farby. Javor japonský má listy menší, okrouhlejší a méně vykrojené.


Jeho nenápadné květy pučí zároveň s listy, plody v podobě nažek následně visí v párech. Listy jsou žlutozelené, a to po celou dobu vegetační sezóny. Nejvíce dekorativní je javor japonský na podzim, kdy se jeho listy zbarvují nejdřív do žlutooranžova a nakonec až dočervena. Javor jaseňolistý „Flamingo“ má zasa zelené, ružové a fľakaté zelenoružové listy. Najjemnejšie uzučké listy má odroda javora dlaňovitolistého „Garnet“.


Listy mají až nápadně špičatých cípů připomínajících hvězdu. Dorůstá do výšky 2cm. Půda by měla být dobře propustná a bohatá na živiny. Při sázení do půdy přimíchejte.


Pôda by mala byť dobre priepustná a bohatá na živiny.

Premium Loading. Skip trial month free. Atraktivní javor s velkými listy, které na podzim září zlatými, oranžovými a červenými odstíny. Zpravidla jde o nižší stromky.


Pěstování se netřeba obávat. Javory japonské sú v porovnaní s javorom dlaňolistým odolnejšie a tiež vzrastenejšie, rastú viac do šírky aj výšky. Hodia sa do stredne veľkých a väčších záhrad.


Acer japonicum Vitifolium. V dospelosti na stanovišti s ideálnymi podmienkami dorastajú do výšky asi m. Z javoru japonského se dá vytvarovat bonsaje, vhodná k pěstování jako pokojová rostlina. Rijetka su stabla kojamogu kroz cijelu godinu pružiti toliki profinjeni vizualni užitak kao japanski javor. Njihovi listovi mijenjaju boju prijelaskom kroz. Javor dlanitolistý rozhodně nevysazujeme na zahradě do míst, kde je nejmrazivější mikroklima.


Menší kultivary je možné zasadit do nádoby, kterou pak na zimu obalíme drceným polystyrenem, nebo jinou izolací a stromek přemístíme do skleníku. Tento druh javoru nesnáší vápenitou půdu, která by jej umořila, ale dobře se mu daří v mírně kyselé půdě odlehčené pískem, případně kokosovými vlákny. Zemina by měla být neustále vlhká, ale ne příliš mokrá. Tento japonský javor patří mezi pomalu rostoucí kultivary, a proto bývá i velmi často používán pro tvorbu bonsají. Nese laločné poměrně hluboko dělené laloky s výrazně pilovitými okraji.


Jednotlivé laloky mají soudečkovitý tvar. Při jarním rozvinutí jsou zářivě zelené s tmavě červeným lemem při okrajích. Během léta převládá barva zelená. Pogosto se deblo razcepi že v bazi.


Vejice in peclji tega drevesa so.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky