pondělí 15. května 2017

Semínka koriandru

Semena koriandru - coriandrum sativum - semínka koriandru pro domácí pěstování. Plod koriandru se také používá do sladkých pokrmů – je součástí sušenek, dortů s ovocem (jablka, hrušky), také se přidává do ovocných kompotů. Kombinuje se také s houbami, rybami, luštěninami, kuřecím a vepřovým masem, s jablky, hruškami a citrusovými plody.


U koriandru jsou poživatelné všechny části rostliny, ale nejčastěji se sbírá list, který se používá jako koření a plod. Každá část rostliny koriandru má tedy má své specifické aroma i chuť. Koriand je jednoletá bylina, která je využívaná zejména jako koření do orientálních pokrmů.

Na přípravu salátů lze využít mladé listy. Potřebují zhruba mililitrů vody týdně. Měli by vyklíčit zhruba za až týdny.


Původ koriandru je nejasný, ale odhaduje se, že pochází ze Středozemí a Blízkého východu, kde je také hojně rozšířen. V České republice planě neroste. Používá se v lékařství a gastronomii.


Vypěstujte si koriandr doma. Nabízíme Vám zdravá a kvalitní semena koriandru. Pěstování koriandru je snadné, výsledkem našeho pěstitelského úsilí jsou čerstvé listy vhodné jako přísada do orientálních pokrmů a aromatická nasládlá semena přidávaná do slaných omáček, sladkých jídel, dezertů a domácího chleba.

Stovky druhů semen a různých odrůd cibulovin. Vše skladem, odesíláme nejpozději zítra. Během sychravých podzimních dnů vás určitě zahřeje teplé víno se semínky koriandru. Za vyzkoušení však určitě stojí i jiné recepty s touto bylinkou. Původ koriandru setého je nejasný, nicméně dnes je rozšířen natolik, že se s ním setkáváme téměř po celém světě.


Jak v Evropě, a to především v dosahu Středozemního moře, tak na Blízkém a hlavně na Dálném východě (v Asii). Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou. Semínka zaséváme na jaře na polostinné místo. Lístky mexického koriandru mají i léčivé účinky- podporují chuť k jídlu a trávení. Mexický koriandr je dvouletá až víceletá rostlina.


Olej ze semen má totiž silné antibakteriální účinky a používá se například na léčbu vředů nebo revmatismu. Kromě toho budete potřebovat nejlépe výsevný substrát nebo pěknou zeminu a květník. Přidejte nasekanou citronovou trávu, česnek, kmín, koriandrová semínka , kafírový list, kořen koriandru , bílý pepř a galangan a vše ultlučte do jemné pasty.


Rozbitá semínka smícháme s horkým vínem a přidáme další léčivé kořeninové dobroty – skořici a zázvor. Tento nápoj rozehřeje tělo do poslední buňky. Rozemletá semínka se používají jako koření, v severní Evropě je přidávají do ginu. Nejlepší jsou v kombinaci s fazolkami, vepřovým masem, kukuřicí, chlebem a kachnou. Můžete si také všimnout, že se častokrát používají do pokrmů, kam se dává česnek, kari a chilli.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů.

Nově přehlednější a rychlejší. Hrnec postavíme na oheň. Vsypeme do něj římský kmín a semínka koriandru. Přidáme olej a nakrájenou cibuli. Koriandr semena najdete a porovnáte na Srovnanicen.


Vhodná jsou do nádivek, paštik a pod tučná masa. Vždy se přidávají až na závěr tepelné úpravy, aby neztratila chuť a aroma. Klíčí celkem lehce, ale kdo chce ještě urychlit klíčení, nechť je dva dny máčí ve vodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky