pondělí 15. května 2017

Meloun vodní pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Venkovní pěstování si můžeme dovolit jen v nejteplejších oblastech země. Ve středních a vyšších polohách vypěstujeme melouny pouze ve skleníku.


Na jihu Moravy se pěstování této sladké zeleniny v posledních letech poměrně rozšířilo, jeho technologii se však zahrádkáři věnují málo a úroda ještě nebývá veliká. Pak můžete vkládat své články o pěstování melounů, fotografie, videa, recepty a vše ostatní, co se nějak týká vodních melounů. V diskusi se můžete poradit se zkušenějšími pěstiteli nebo můžete naopak Vy poradit uživatelům méně zkušeným. Má tedy vyšší nároky na teplo, na kolísání teplot ve dne a ochlazení v noci, na déle trvající deště a špatné povětrnostní podmínky. Pro pěstování jsou vhodné humózní půdy dostatečně zásobené živinami.


Jak vodní , tak i cukrový meloun , je náročný na teplo, nemá rád kolísání teplot, dlouhé vydatné srážky, ani silný vítr. Melouny je tak třeba pěstovat na již. Vyžaduje více tepla, než meloun cukrový. Je to u nás nejvíce pěstovaný meloun.


Předpěstování sadby melounů. Potřebuje dobře propracovanou a propustnou půdu bohatou na humus. Při pěstování melounů můžeme použít černou netkanou textilii, která kumuluje teplo. Pozemek by měl být na slunném místě, nejlépe orientovaný na jih.


Pokud jste ještě pěstování melounů nikdy nezkoušeli, pokusím se s vámi podělit o pár ra jak na to. Téměř všichni považují vodní meloun za osvěžující letní ovoce. Ale víte, že meloun je tykvovitá plodová zelenina? Vše o pěstování melounů - jejich pěstování , skladování a zpracování.


Přihlásit se Zaregistrovat se. Pro úspěch venkovního pěstování doporučuji pořizovat jen nejodolnější odrůdy. Abyste se dočkali plodů, orientujte se na odrůdy z adriatické skupiny fíkovníků, které vytvářejí plody parthenokarpicky i bez opylování. Dnes je jejich pěstování rozšířeno na všech místech s příznivými klimatickými podmínkami. Vodní meloun V dužnině jsou rovnoměrně rozmístěna tmavá semena.


Prachová plíseň může být pro vodní melouny problém. Mějte na paměti, že mandelinky přenášejí bakterie, které způsobují uvadání, takže to mějte pod kontrolou. Ne nadarmo se tomuto ovoci říká meloun vodní. I proto sám potřebuje maximální přísun vody, hlavně potom od období začátku července, kdy se začnou tvořit plody. Intenzita zalévání by měla být alespoň v rozmezí – zalití během týdne.


V období velmi suchých a teplých dní je možné ještě přidat. Optimálně vyvinutá sazenice melounu má 3-pravé listy a pevný, dobře prokořeněný kořenový bal s bílými (nezahnědlými) kořenovými špičkami. Protože melouny jsou velmi náročné na teplo, je vhodné při pěstování použít černou netkanou textilii. Během vegetace kontrolujeme porost a odstraňujeme případné chorobami či škůdci napadené listy.


Plody, které rostlina neuživí, samy upadnou. Největšími škůdci jsou slimáci. Určitě se všichni shodneme, že nejpříjemnější částí pěstování je sklizeň.


Nejznámější je meloun vodní , jehož dužina má jasně červenou barvu, čímž se liší od melounů cukrových. Má vysoký obsah vody, proto je podíl cukru, vitamínů a minerálních látek velmi malý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky