úterý 16. května 2017

Jícha z kopřiv

Dále lze vyrobit účinnou jíchu z kostivalu nebo měsíčku lékařského. Využít můžeme i části různých druhů pěstované zeleniny např. Jíchou můžeme zhruba jednou měsíčně zalívat ovocné stromy, okrasné rostliny a všechnu zeleninu s výjimkou cibule, česneku, hrachu a fazole. Jícha z kopřiv Nejpoužívnější jícha vůbec, vzhledem k dosptupnosti materiálu a nemožnosti záměny s jinou rostlinou.


Je výborná ve všech směrech. Kvašený výluh neboli jícha z kopřiv je skvělé hnojivo a je zdarma.

Kromě základních prvků obsahuje i minerály, stopové prvky a látky posilující. Obsahuje všechny základní prvky. Jak připravíme jíchu z kopřiv.


Nachystejte si velkou umělohmotnou nádobu s víkem, kterou umístěte někde v odlehlejším koutě zahrady, kvůli zápachu. Kořeny kopřiv jsou totiž úplně na povrchu a doslova se nabízejí k tomu je vyrvat. Když jsem je pár let zpátky trhala z výše zmíněného maliniště, dala jsem si zejména záležet na kořenovém podhoubí, jsouce poučena, že to je nejdůležitější. Dmula jsem se pýchou stejně jako novinář nebo policista, když odhalí politickou korupci.


Jenže ještě během roku jsem.

Plíseň bramborová (Phytophthora infestans) je houbová choroba, která za příznivých podmínek dokáže během krátké doby zničit úrodu rajčat. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Kopřivová jícha proti mšicíkg čerstvých nebo 2g sušených kopřiv zalijte l vody. Nechejte dní kvasit a přitom každý den zamíchejte. Zákvas ( jícha ) – je získání látek z rostlin procesem kvašení.


Doba výroby jsou dny až týdny. Macerát – je výluh z rostlin zalitím vlažnou nebo studenou vodou. Urtica dioica) – přípravě a využití jíchy z kopřiv jsme věnovali samostatný článek.


Ryze přírodní hnojivo bývá mnohdy nejúčinnější a samozřejmě za něj nemusíte platit. Typickým příkladem je výluh z kopřiv nazývaný také jícha. Hnojení zákvasem z kopřiv nebo jiné zelené hmoty je pouze exzotická zálivka znečištěnou vodou. Rostliny vyřadují určitou sterilitu, aby nebyly napadeny. Postup je naprosto stejný, výhodou je, že nemusíme shánět suroviny.


Po třech týdnech už je ze zákvasu hotová jícha z kopřiv. Je obrovským zdrojem dusíkatých látek, takže ji můžeme aplikovat na zahradě ke všem rostlinám. Je vhodná i pro postřik trávníku.


Na kopřivovou jíchu nedám dopustit, končí svoji ódu na jíchu Radek Beneš. Jíchy a zákvasy patří ke starým a znovu objeveným receptům pro posílení rostlin a jako preventivní prostředek proti škůdcům.

Podívejte se na připravované dražby nemovitostí z celé ČR. Politika, zprávy, šoubyznys, bydlení, dům a zahrada. Pro zeleninu, zvláště lilkovitou, je velmi užitečný výluh z listů kostivalu. S nalezením kopřiv určitě nebudeme mít problém. Kousavý výluh , který si vyrobíme, mšice zaručeně zlikviduje.


Je jedním z nejúčinnějších. Znáte tak všestrannou bylinu, jako je kopřiva? V první části našeho článku o kopřivách jsme se seznámili s pozitivními účinky kopřiv na lidské z. Z kopřiv dají uvařit veliké dobroty. A tohle je jedna z nich.


Recept na zdravou polévku z kopřiv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky