středa 17. května 2017

Dřepčíci

Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Dřepčíci - pohroma nejen pro lichořeřišnice. Lichořeřišnice u nás patří k oblíbeným letničkám.


Již několikáté léto se na zahradě objevili malí černí kulatí broučci.

Jsou na listech a květech řeřichy, ředkve a na dalších rostlinách. Nepříjemní jsou dřepčíci na křenu, o čemž se přesvědčíte v našem videu. Napadají v koloniích jeho listy, které pak postupně koušou a ničí. Ohrožená je ale i ostatní zelenina, mezi kterou patří mangol kapusta, ředkvičky a kedlubny.


Pochutnávají se hlavně na gigantech. Na brukvovité zelenině způsobují škody čtyři druhy dřepčíků. Z běžných agrotechnických opatření se v místech, kde dřepčíci rodu Epitrix škodí na bramboru, doporučuje udržování čistých, nezaplevelených porostů a rozrušování posklizňových zbytků k omezení možnosti přezimování.

Pomáhá vydatné zalévání a kropení rostlin, protože dřepčík vodu špatně snáší, ale doporučuje se také sypati na záhony a rostliny tabákový prach. Mě zmizeli, když jsem jim přilákal predátory. Na zem jsem položil papír zmačkaný do kuličky a udělal jsem i snopečky ze slámy, tak - 30cm. Na listech vzcházejících rostlin vykusují drobné (1-mm) otvory.


Dobrý den paní Miroslavo, dřepčíků existuje více druhů. Navíc termín „dřepčík“ je laické označení různých imág brouků, kteří do této. Máte na zahradě kedlubny nebo jiné rostliny s prokousanými listy, z nichž (po přiblížení se k nim) vyskáčou spousty drobných broučků? Tito nenápadní asi mm velcí broučci černé, červenavě hnědé nebo hnědé barvy se mohou za krásného a slunného počasí objevit již během. Dospělci dorůstají velikosti 2-mm.


Mají dlouhá, hnědá, nitkovitá tykadla. Třetí pár končetin je přizpůsoben skákání nadměrným vývinem. Velmi účinnou ochranou je překrytí porostu netkanou textilií.


Vysoké učení technické v Brně je česká vysoká škola s více než stoletou tradicí. VUT v Brně se řadí ke třem procentům nejlepších světových. Domácí tvořeníčko všeho druhu hat 2Mitglieder.

Příznaky: malí černí brouci nebo černí se žlutými pruhy. Pohybují se skoky a ožírají mladé zelné listy, v nichž zůstávají vyhlodané jamky nebo. V posledních letech se na zahradě často setkáváme s drobnými „skákajícími broučky“. Mohou zeleninu napadat na jaře, v létě a také poškodit.


Vůni tohoto vývaru nesnáší dřepčíci , takže kromě hnojení s ním můžeme zalévat i záhony, kde hrozí napadení, případně prolijeme půdu preventivně. Brukvovitou zeleninu, ředkvičky nebo vysetou hořčici napadli v posledních týdnech malí černí brouci dřepčíci. B) Přírodní postřík z rebarbory. Listy natrhat na kousky, v hrnci přelít. TIP ZBYŇKA MLČOCHA: Rostlinu často napadají dřepčíci , kteří jsou schopní ji celou za několik dnů sežrat.


Výhodou je pěstování v květináči, ve. Pokud zhodnotíme letošní řepkovou sezónu, pak problematické bylo vzcházení za sucha s vyšším výskytem škůdců ( dřepčíci a mšice), dlouhý podzim a. První ředkvičky napadají za teplého počasí hlavně dřepčíci : jejich přítomnost poznáte podle vyžraných malých otvorů v listech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky