středa 18. května 2016

Jedlé kaštany

Konečnými produkty z kaštanů mohou být kaštany kandované,vakuované,kaštanová mouka či vločky,kaštany v alkoholu a mnoho dalších způsobů. Jaké jsou výhody jedlých kaštanů a jak je používat v kuchyni? Zde moje doporučení na kaštany na mexický způsob.


Stránky Filipa Šumbery o jedlých kaštanech: h. Takto upečené kaštany po mírném zchladnutí oloupeme i se slupkou pod skořápkou.

Nejčastěji najdeme stromy s jedlými kaštany v Turecku, Portugalsku, Řecku, Španělsku nebo Itálii. Mohou se pochlubit širokou škálou odrů z nichž mnohé. Kaštany doma a ve světě.


Využití kaštanů v kuchyni má letitou tradici – již před mnoha tisíci lety si na nich pochutnávali pralidé. Recept, podle kterého se vám Jak připravit jedlé kaštany zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Připravíme si jedlé kaštany stejné velikosti.


Každý kaštan nařízneme do kříže.

Dáme do trouby asi na 2stupňů a. To, že se těmto stromům v našich podmínkách daří dosvědčuje také cca 5vzrostlých stromů , které se na našem území v různých lokalitách vyskytují a dále tři kaštanové sady ,kde jedlé kaštany prosperují , plodí a jsou sklízeny kvalitní plody. Popis těchto lokalit najdete dále. Jedná se v drtivé většině o semenáče pěstované ze semene. V jižní Evropě kaštany lidé pojídají se zeleninou , s masem nebo s máslem a sýrem. Světové kuchyně znají např.


Jedlé kaštany mají vyšší energetickou (kalorickou) hodnotu než brambory. Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Podíváme-li se na přehled chorob, při kterých pomáhají, měli bychom kaštanům věnovat mnohem větší pozornost, než si je jenom jednou za zimu koupit na vánočním trhu pečené.


Je-li ve slupce uložena jediná nažka, říká se plodu maron. Pečené kaštany dnes spíše dokreslují nostalgický obrázek zimní romantiky. Naši předkové je ale považovali za mocné životabudiče, které přemáhají. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet.


Přesto byl celkový výnos menší než při rekordní ú. Staňte se kulinářskými mágy! Máme pro vás spoustu inspirací jak zpracovat jedlé kaštany do sladkých a slaných receptů.

Jen u nás najdete také ty. Nezapomeňte je v průběhu neustále přehazovat, aby se nespálily a dobře propekly ze všech stran. Hotové jsou tehdy, když voní, jejich kůrka je správně nahnědlá a občas zasyčí. Doba přípravy zabere zhruba 5-minut. Na trhu existují také speciální pánve s velkými dírami na dně, které jsou určené přímo k přípravě pečených kaštanů.


Stačí mít troubu předehřátou na 2stupňů, šoupnout do ní kaštany rozložené v pekáčku nebo na pečícím plechu. Pečení zabere asi – minut, kaštany je potřeba po deseti minutách ochutnat. Až budete jedlé kaštany v obchodě vybírat, pořádně si je prohlédněte, aby nebyly plesnivé.


Piškoty rozdrťte najemno. Smíchejte je s cukrem, kakaem a čokoládou. Upravovat se dají i na grilu. Ještě za tepla je potom loupete.


V některých zemích se takto podávají jako příloha k masu, neloupané.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky