středa 25. května 2016

Echinacea rostlina

Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Přípravky s echinaceou mohou být podávány u dětí od let, u dětí náchylných k alergiím se pak tato hranice posunuje na let.

Kontraindikací je také tuberkulóza, onemocnění kostní dřeně, roztroušená skleróza, onemocnění jater a užívání léků, které zhoršují funkci jater (např. anabolické steroidy, amiodaron, metotrexát, ketokonazol). Nejznámější je svým účinkem proti nachlazení a chřipce. Pokud cítíte, že jde na vás nachlazení, chřipka, stačí vykopat kousek kořínku a žvýkat jej.


Na záhoně doroste až do výšky 1centimetrů ve struktuře rozvětveného keříku. Starší rostliny množíme potom dělením trsů. Tahle rostlina může rozhodnout o vašem zdraví nebo nemoci 9. Pochází z prérií Severní Ameriky.


Latinský název má původ v řeckém slově echinos – ježek, to proto, že květ má poněkud pichlavý střed. Echinacea česky třapatka je rostlina s purpurovými kvítky, která.

Známých odrůd této rostliny je více, v domovině asi čtyřicet. Rostlina bývá vysoká – 1cm. Indiáni z této rostliny připravovali. Rod těchto okrasných květin je česky také nazýván třapatka (lat. Rudbeckia).


Tento rod vznikl přerozděleným rodů obdobných rostlin. V současné chvíli se zvažuje založení samostatného rodu Echinacea, který bude čítat na druhů. U nás je tato rostlina známá pod jménem třapatka.


Vyrůstá nejlépe na slunném stanovišti, půda může být chudší a kamenitá, vždy však dobře propustná. Většinou je k suchu tolerantní. Snadno se pěstuje, na zahradě udělá spoustu parády a ještě upevní zdraví celé rodině.


A podle našich receptů si můžete udělat domácí echinaceový extrakt, masti i tinkturu. Užitečné části: používána je v podstatě celá rostlina. Odpradávna ji používaly k léčbě staré indiánské kultury a daly jí jméno sluneční klobouk. USA, v britských i francouzských. Bylo o ní prohlášeno, že existuje-li v doposud známých herbářích nějaká rostlina, která je schopna vyléčit otravu krve, pak je to právě Echinacea.


Byla také vyhlášena za nejvýznačnější přírodní léčivo posledních let. Až dosud to využili léčitelé a léčitelé v lidové medicíně. Dnes se budeme blíže seznámit s Echinaceou, zvážit nejoblíbenější druhy rostlin a mluvit o rozdílech.


Mezi další výhody květin vyniká ve svém růstu jednoduchost období.

Třapatka nachová je mouhutnou trsnatou trvalkou s léčivými účinky, která se skvěle hodí do trvalkových záhonů. U echinacei ze středu vystupují pichlavé, ježaté útvary, soubory drobných květů uprostřed složeného květenství, nastavené jako by k obraně. Kořen se sbírá na podzim, květ a list v době květu. Na zahradě přináší echinacea užitek nejen lidem, ale i včelkám a motýlům, neboť je to hmyzem oblíbená medonosná rostlina.


Sami si z ní pak můžete připravit vlastní tinkturu. Kultivar dorůstající do výšky až 1cm. Květenství se objevuje od července do srpna. Tato trvalka Vás pohladí na duši.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky