úterý 24. května 2016

Netýkavka konžská

Jde o krásnou vlhkomilnou rostlinu, která se dá pěstovat jako pokojová rostlina. Z papouškové květiny jde udělat i bonsaj, kterou pravidelně zaštipujeme, aby byla koruna kompaktní. Tato exoticky působící rostlina pochází z tropické Afriky, kde roste v podrostu stromů a keřů.


Je to velmi vděčný druh, který v dobrých podmínkách. Netýkavka balzamína se řadí mezi okrasné rostliny, které velmi dobře znaly již naše prababičky. Netýkavka konžská je tropická bylina se sklovitě masitým stonkem, vysoká -90cm, vzpřímená.

Květy má lehce stopkaté, rostou mezi řapíky listů, jsou. Raritka mezi balzamínami, která si pro svoji pestrou barvu květů a jejich zvláštní tvar, vysloužila mezi pěstiteli lidové jméno papoušek. Původ rodu je situován do tropických a subtropických oblastí Asie a Afriky , odkud se mimo Austrálii a Jižní Ameriku rozšířil po celé zeměkouli.


Netýkavka je skvělou květinou i do závěsných nádob, je možné ji pěstovat i jednotlivě v květináči. Z vlastních zkušeností ji mohu doporučit i jako záhonovou rostlinu. Skupina o více jedincích vypadá exkluzivně, vhodná je výsadba n. Impatiens niamniamensis - netýkavka konžská , papoušek 29.


Od jara do podzimu jí lze letnit na zahradě nebo lodžii.

Na zimu ji přeneseme do bytu, kde přezimuje v pokojové teplotě nebo v chladnu (10°C), na světlém místě a přiměřeně k teplotě omezíme zálivku tak, aby trvale nestála v misce voda a substrát byl pouze mírně vlhý. Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s. Ať už volíte jakékoli kultivary, jako jsou třeba netýkavka žláznatá, konžská anebo malokvětá, měli byste dbát hlavně na dostatek vláhy.


I když rostliny na chvilku zcela zvadnou, voda dokáže doslova a do písmene divy. Found sentences matching phrase netýkavka konžská. Translation memories are created by human, but computer aligne which might. Tuto rostlinu můžete zakoupit v následujících zahradnictví a e-shopech: V současné době neevidujeme žádné zahradnictví, ve kterém byste mohli tuto. Nalezeno vět, které odpovídají výrazu netýkavka konžská.


Překladové paměti jsou vytvářeny člověkem, ale. Přestože se této podivuhodné rostlině velice dobře daří v našem chladnějším subtropickém skleníku, pochází původně z tropických lesů Afriky. Popis: Nabízím zakořeněnou sazenici pokojové.


Patrí do čeľade netýkavkovitých. Pochádza z tropickej strednej Afriky. Rastie na tienistých a vlhkých stanovištiach. To je však dost silný výraz pro rostlinu, která v přírodě dorůstá sotva metrové výšky.


Ozeleníme Váš interiér Podle zákona o evidenci tržeb. Každý den vás na schodišti u domu může přes léto vítat zajímavě sesazená kompozice rostlin, jimž vévodí netýkavka balzamína.

Ať už máme v plánu pěstovat netýkavky v truhlících na balkoně nebo oknech, v nádobách na terase anebo v závěsných košících, doporučuje se obvykle pěstovat netýkavky samostatně. Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! NETÝKAVKA KONŽSKÁ - PAPOUŠEK velké množství červeno-žlutých květů ve tvaru papouška nabízím. Postaráme se o bezpečné a. Netýká se Übersetzung im Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Papoušek ( netýkavka konžská ) impatiens niamniamensis 6-okrasná rostlina Kohlerie Kohleria eriantha 6-ovoce Fíkovník Ficus carica 8-sukulent Krasula Krasula marginális variegat 55. Nabídka našich léčivých bylin a okrasných rostlin. Rostliny si je možné objednat na uvedených kontaktech. Pokud jsou u jednoho druhu dvě ceny, jde o různé velikosti rostlin.


AGAVE chrysantha semen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky